1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 z września 2009 lub nowszy - przeróbka

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Davvido, Grudzień 28, 2009.

  1. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jako „świeżak” - witam wszystkich serdecznie. :D

    Ponad rok temu kupiłem Xboxa 360. Zaczęło się od iXtreme 1.4, później aktualizowałem do 1.5, a skończyło się na wersji 1.6 z wypalonym na płytę obrazem activate.iso. Skończyło się to też zablokowaniem konsoli jakiś miesiąc temu, po czym konsolę tą sprzedałem i teraz jestem w trakcie polowań na nową.

    Niestety doszły mnie słuchy, że modele z września, października, listopada i grudnia 2009 są „nieprzerabialne”. Trafiłem jednak na pewien temat na tym forum (http://xboxforum.pl/aktualnosci-f9/nowe-liteony-x83-i-x94-juz-flashowalne-33489.html) i już nie wiem co o tym myśleć.

    Pytanie jest proste:
    Czy konsola Xbox 360 z września/października/listopada/grudnia 2009 jest „przerabialna”?

    Jeśli pytanie już padło (a pewnie padło - jak to na forach bywa), prosiłbym o link do jednoznacznej odpowiedzi lub chociaż cytat.

    Z góry dzięki za odpowiedź.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak, wszystkie liteony sa przerabialne. konsole od wrzesnia w górę maja liteony v3. Jednak ciezko znalezc kogos kto ci taka przerobke zrobi a nie jest juz ona tak prosta jak w przypadku liteonow v2.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  5. TytiX

    TytiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Powiem tylko tyle, bullshit ;-)

    Każda konsola jest w tym momencie przerabialna, koniec kropka.
     
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    TytiX a czy ja powiedziałem ze sie nie da? Nie jest jednak ona tak prosta jak przy innych napedach bo musisz ingerowac w elektronike, przez co mało osób chce się tego podjąć.
     
  7. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Żałujcie, że nie widzicie jakiego mam teraz banana na twarzy. :yeye:

    Dobra, Panowie - ja już wypadłem z obiegu. Kto mi przerobi taką konsolę w Warszawie? :)
    A może jesteście w stanie kogoś polecić?
     
  8. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Znalazłem kilka osób, ale niestety nie chcą się podjąć takiej przeróbki, jednocześnie odradzając jej wykonywanie u kogokolwiek innego, ze względu na dużą ingerencję w sprzęt. Jak myślicie - warto kupić konsolę z 08.2008? Jaka tam była płyta główna - Falcon?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bylby falcon. ja ci taka konsolke przerobie, napisz jak cos. tylko ja nie z warszawy :p
     
  10. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jestem przekonany, że z przeróbką takiego Xboxa 360 nie będzie problemu - dzięki serdeczne. :) Poszły te ceny w górę, cholera. Rok temu można było nowego Xboxa Arcade kupić za 599 zł, a teraz większe sklepy mają go w cenie 899 zł. Pewnie skończy się to moje kombinowanie na używanym „Falconie” - czyli dokładnie na tym, od czego zaczynałem rok temu. ;) Jeszcze zapytam przy okazji - w takiej konsoli z 08.2008 można cofnąć przeróbkę? Wolę dmuchać na zimne - jeszcze mi ktoś sprzeda nieprzerobioną, ale zablokowaną.
     
  11. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no dobra ale kto się tego podejmie w łodzi i za ile? bo zapewne taki napęd będe miał w klocku w dodatku na tej stronie z tutorialem po ang pisze ze niektóre rzeczy nie są potrzebne ale nie pisze jak je ominąć czy jakiś znawca elektroniki mi o tym powie? bo sam bym sobie przerobił napęd tylko nie mam tego

    *-- VIA VT6421A chipset card (Acidmods Modders Shop)
    *-- 360Xtractor Pro v1.2 (Acidmods Modders Shop)

    *- You don't NEED this but this will make it alot more simple to do!
     
  12. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kup od razu przerobioną i nie ma problemu ;P
     
  13. Sousek

    Sousek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Można przerobić ale wtedy tylko ixtreme 1.6 i wtedy to jest lutowane około 100 zł.
     
  14. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Padło jednak na Xboxa 360 Arcade (Jasper z sierpnia 2009 r.). Wiem, że przeróbka konsoli z tego miesiąca nie jest już tak skomplikowana. Pojawia się tylko pytanie - iXtreme 1.6 Non Stealth czy iXtreme 1.61? Zdaje się, że obie wersje współpracują z napędami LITE-ON.
     
  15. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Powiedźcie mi jak to jest z tymi datami - dopiero modele od września 2009 r. sprawiają problemy, tak? Jasper z okresu maj-sierpień podda się przeróbce bez lutowania i innych sprzętowych zmian?
     
  16. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    obecnie każdą konsolę można przerobić
     
  17. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To akurat wiem, ale wiem również, że te najświeższe sprawiają więcej problemów - wymagają lutowania. Jak jest z tymi z sierpnia?
     
  18. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    pójdziesz do jakiegoś serwisu i Ci to zrobią za 100zł lub mniej
     
  19. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To także wiem. Interesuje mnie jednak odpowiedź na to konkretne pytanie zadane wcześniej - jak się sprawy mają z przeróbką konsoli z sierpnia; wymagają lutowania?
     
  20. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    tak napędy Lite-On V3 wymagają lutowania :)
     
  21. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli w konsoli z sierpnia jest LITE-ON v3!?
     
Wczytywanie...

Poleć forum