1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 ze stanów.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krygo, Listopad 18, 2009.

  1. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
    Witam! W co muszę się zaopatrzyć i na jakie mogę natknąć się problemy z Xboxem 360 z USA.

    Wiem tyle:
    Gry - będę musiał przerobić konsolę i grać w gry region free lub NTSC
    Zasilacz - Nowy europejski lub przetwornica. Zapewne będzie to Jasper. Jaki zasilacz muszę kupić (jakiś link ??).

    W co jeszcze będę musiał się zaopatrzyć?? Na co zwrócić uwagę itp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jozekpl

    jozekpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, zasilacz wystarczy europejski, a moze tylko wymiana ostatniej czesci kabla bedzie ok, wiec przetwornica ci sie nie przyda ;) o NTSC juz wiesz wiec to chyba tyle.
    Pozdro
     
  4. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Zasilacz musisz kupic 150 wat do jaspera i 175 wat od falcon lub 203 wat do tych najstarszych. Mimo wszystko polecam kupić europejczyka.
     
  5. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl

    O NTSC już wiem. Ale czy mam pewność że wystarczy sam kabel?? Gdzie taki dostane?? Czy mogę kupić zasilacz od Falcona i podpiac go do jaspera?? Bedzie dzialac??

    Czy któryś z tych będzie dobry do Jaspera??
    http://allegro.pl/item814487921_zasilacz_do_konsoli_xbox_203w_microsoft_wys_gratis.html

    http://allegro.pl/item822384858_zasilacz_do_konsoli_xbox_175w_microsoft_12v_14_2a.html

    http://allegro.pl/item822384647_zasilacz_do_konsoli_xbox_203w_microsoft_wys_gratis.html

    Z tego co wiem to nie bo Jasper potrzebuje 150W a to są do xenona i falcona tak??
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wymiana ostatniej części kabla nie wystarczy bo zasilacze USA są na 110V i 60Hz
    a u nas jest 230V i 50Hz tzn. że jak podłączysz zasilacz usa do naszego gniazdka
    to zobaczysz biały dymek i korki wywali i po zasilaczu !
     
  7. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Zasilacz kupisz na allegro. Kup cały. Nie możesz kupić zasilacza od falcona dla jaspera, za duża moc 175 wat dla jaspera.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wtyczka jest inna do konsoli - mowa o zasilaczu - więc raczej zasilacz od Falcona nie będzie działał...

    A czemu nie możesz kupić w EU?
     
  9. SedativRobix

    SedativRobix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZDOLNY ŚLĄSK :)
    drogo wychodzi tam elite na polską walute wychodzi ok.650zł tez sie nad taką opcją zastanawiam. mój kolega ma z usa konsole i właśnie miał poblem z zasilaczem.
     
  10. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
    Bardzo prosiłbym o jakiś przykładowy zasilacz. Link
     
  11. SedativRobix

    SedativRobix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZDOLNY ŚLĄSK :)
    na 150 to jest problem łatwiej znaleść na 175. mam do ciebie pytanko jaką wersje chcesz kupić (elite czy jaką?) i ile cie będzie kosztować??(zł)
     
  12. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl

    Planuję zakupić Elite... Za ile jeszcze nie wiem, ale ma byc takiej niz u nas...
     
  13. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    Gówno prawda !!! Sam mam 175W i jaspera więc najpierw pomyśl co piszesz. Każdy zasilacz będzie działał z jasperem 150,175 i 203 W, ale jak masz falcona to 150 nie podepniesz tylko 175 i 203. Microsoft dobrze to wymyślił po prostu wkładając kabel od zasilacza 150w do falcona nie wejdzie bo wtyczka nie będzie pasowała.Najlepiej kupić 175 lub 150.
     
  14. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
    Z tego co patrzylem to chyba faktycznie tak jest... Wtyczka z 175W podpasuje do Jaspera.

    Tutaj macie kabelek z Falcona:
    [​IMG]

    A tutaj wejścia na xboxach:
    [​IMG]

    Będzie pasować...
     
  15. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    z tego co wiem elite w stanach za 130$ można już kupić..
     
  16. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    Na pewno działać będzie bo nie raz mojego jaspera pożyczałem koledze kiedy mu xbox padł(rrod) i miał nawet zasilacz 203w, a teraz 175 w ma i dalej pasuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum