1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 ze zmienionym chlodzeniem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Darth Vader, Luty 11, 2009.

  1. Darth Vader

    Darth Vader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wadowice
    Mam zamiar kupic przerobionego xboxa na allegro i znalazlem taka oferte:
    XBOX 360 ARCADE iXtreme 1.5 HDMI GW 1 ROK SPRAWDŹ (552809815) - Aukcje internetowe Allegro
    Czy to co on pisze o poprawionym chlodzeniu to prawda i czy rzeczywiscie to dziala czy moze tylko taki chwyt??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
  4. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  5. Darth Vader

    Darth Vader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wadowice
    Ale mi chodzi o to ze on sam modyfikuje konsole tu jest to opisane : http://www.360test.pl/
     
  6. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Według mnie to zwykły falcon jest a czy to prawda co pisze to sie przekonasz dopiero jak ci sie konsola posypie. A jak ci sie posypie cos innego niż rod? To co zrobisz do microsoftu przecież nie wyślesz bo ma przerabiane chłodzenie na własna ręke.
     
  7. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Konsola jak jest dobrze odpowietrzona to ROD w niej sie nie pojawi chyba ze zepsuje sie układ fizycznie. Dlatego warto przerabiac układ chlodzenia w nowej konsoli aby ustrzec sie RODa w przyszlosci czyli tzw. profilaktyka. Lepiej zapobiegać niz leczyć :D:D

    Najczestsza usterka to wlasnie przegrzewanie, bo MICROSYF nakłada złą paste na układy GPU i CPU.
     
  8. Darth Vader

    Darth Vader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wadowice
    Czyli brać to?
     
  9. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Zapytaj sie go czy wiatraki są podłączone na 12V bezposrednio. BO to podstawa dobrego wysysania gorąca z X'a. Poza tym jezeli zmienil paste na AS5 / ZALMAN to OK.
     
  10. Darth Vader

    Darth Vader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wadowice
    Co to znaczy bezposrednio?
     
  11. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    tzn. czy po wlaczeniu konsoli od razu sa na max obrotów
     
  12. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A da się to samemu jakoś przestawić w starym chłodzeniu ? Znaczy myślę, że na pewno się da, ale czy żadne skomplikowane to nie jest:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum