1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 zmiana telewizora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stola_93, Czerwiec 24, 2010.

  1. stola_93

    stola_93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowa Sól
    Witam serdecznie. DO tej pory grałem na zwykłym telewizorze z przysłowiową 'pupą', jutro lecę po nowy telewizor 32 cale z full hd i tutaj kieruje pytanie. Czy muszę dokupić jakiś nowy specjalny kabel do xboxa 360, aby poprawić jakość obrazu i cieszyć się HD ?
    bo coś kolega mówił, że on używa zwykłego kabla na telewizorze full hd i jest dobrze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    HDMI lub jeśli nie masz wejścia to Component HD
     
  4. Malinbox

    Malinbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Wystarczy że kupisz najzwyklejszy i najtańszy kabel HDMI za 20 zł nawet :D
    Ja kupiłem kabel HDMI 1 metr w Tesco i jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu
    Może mówił Ci o zwykłym kablu HDMI :D
     
  5. stola_93

    stola_93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowa Sól
    a ten co mam teraz, który dostałem wraz z xboxem 360 to już się nie nadaje, czy jak ?
     
  6. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    jaki to kabel?
     
  7. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podłączysz nim, ale jakość obrazu będzie koszmarna. Kup byle jaki kabel HDMI, będzie wtedy dobrze.
     
  8. stola_93

    stola_93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowa Sól
    do konsoli dostałem kabel 3 czincze, biały czerwony i żołty, normalnie działa na starym telewizorze, a jutro będę miał nowy HDTV i nie wiem, czy ten stary kabel będzie pasował do nowego telewizora, a jesli bd pasował, to czy jakość obrazu będzie gorsza.

    up;
    ok dziękuję, już wszystko wiem ; ))
     
  9. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Skąd wiesz jaki to kabel, jeśli Component to osiągnie nim HD i będzie taki sam obraz jak w HDMI, więc nie pisz głupot...
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko jak wejdziesz do sklepu to nie rzucaj sie na najdrozszy kabel, bo to nie ma sensu (no chyba ze kupisz kabel 5m lub wiecej). HDMI ma przesyl cyfrowy wiec jakosc kabla nie wplywa na jakosc obrazu, no chyba ze kabel jest dlugi, ale przy 32" i tak nie zauwazysz. Lepiej kup telewizor min. 37, bo 32 to malo troche.
     
  11. Malinbox

    Malinbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Ten kabel co dostałeś w zestawie będą działały na twoim nowym TV ;)
    Tak jak kolega wyżej też mówie że jakoś na kablu AV bedzie zła. Da się grać ale jednak HDMI to coś. Mówie, jak masz blisko Tesco lub inny sklep to wbijaj i kupuj najtańszy i będziesz bardzo zadowolony z jakości.
     
  12. Creed

    Creed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wziąść na PSP?
    Kabel HDMI przesyła obraz cyfrowo więc nie ma róznicy czy to oryginalny microshitu czy z restco za 10 zł no chyba że chcesz kupić jakiś 5 metrowy
     
Wczytywanie...

Poleć forum