1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360elite hdmi nie widzi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez manzinus, Marzec 7, 2010.

  1. manzinus

    manzinus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK,PL,D
    Witam, problem jak pewnie większość ma na początku, mój LCD nie widzi konsoli po podłączeniu hdmi, tv Samsung LE40A656 próbowałem zrobić także jak kolega pokazywał na youtube, wejście w ustawienia konsoli, wyświetlacz, ustawienia pal i w tym czasie wyciagniecie kabel kompozytowy AV (standartowy) i podlaczyc hdmi dalej to samo, oczywiście w ustawienia TV dalem wyszukiwanie hdmi i nic, spróbowalem na drugim lcd Sharp aquos, bez zmian tyle ze gdy przelącze na tryb hdmi to dostaje komunikat "odebrano niekompatabilny sygnał wideo sprawdź ustawienia urządzenia wyjściowego"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dsdantee

    dsdantee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    moze zle kabelki poprzyczepiales do tv?
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    sądząc po tym że nie wie nawet jaki ma model tv, to wszystko jest mozliwe.

    @manzinus LE40A656 to oznaczenie samsunga
     
  5. manzinus

    manzinus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK,PL,D
    kable kolorami do wejść, kolega mataman błyszczy,ale nic konkretnego nie wnosi
     
  6. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    ja mam to samo :p sprawiłem sobie kabel HDMI podpinam do konsoli podpinam do telewizora odpalam X'a (Arcade Jasper) i czarny ekran tylko :/
     
  7. GKxD

    GKxD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kup kabel lub przetestuj na swoim TV inna konsolę
     
  8. marcinkos

    marcinkos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    POLSKA
    W samsungu musisz wybrać źródło na pilocie w ustawieniach TV , wciskasz "source" i wyszukujesz hdmi - albo kabel masz nie bardzo.
     
  9. manzinus

    manzinus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK,PL,D
    tak tak,source wybieram i ciemno, no nic sprobuje na innym kablu może
     
  10. ponkog

    ponkog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj z innym wejsciem HDMI w TV lub wogóle na innym TV. Tez mam samsunga w menu jest też kilka opcji odnośnie HDMI zobacz czy tam jest wszystko włączone
     
  11. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Zmień za pomocą innego TV ustawienia w konsoli.
    Zmień kolory HDMI na RGB, i rozdzielczość na optymalną. Mi nie wykrywał monitora przez HDMI, ze względu na złe ustawienia właśnie tych kolorów.
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jak to nie, przynajmniej już wiesz jaki tv masz. Podłącz komponentem ustaw najniższa możliwa rozdzielczość i wtedy hdmi. Jeżeli nadal nic to kabel do kitu.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To nic nie da ustawienia Componentu i HDMI są oddzielne.

    1. Jak masz TV FullHD to obraz powinien być na HDMI, i na pilocie od TV powinien być przycisk HDMI i nim przełączasz na ten tryb (ja tak mam w Samsungu)
    2. Jak masz TV HD Ready musisz w konsoli przestawić na mniejszą rozdziałkę np. na 720p aby to zrobić musisz podłączyć konsole kablem HDMI (nie component) do TV FullHD i przestawić na np. 720p bo jak wiadomo HD Ready nie obsługuje 1080p i dlatego masz czarny obraz.

    Jak to nie pomoże być może kabel jest uszkodzony sprawdź go na innym urządzeniu np. DVD
     
  14. 360

    360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ŁÓDZ
    na moje oko wina kabla mialem tak samo w dekoderze n,zmien kabel i powinno smigac
     
  15. manzinus

    manzinus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK,PL,D
    Więc tak jak kolega voltan91 pisał pierwszy, była ustawiona najwyższa rozdzielczość i nie widział mi obrazu, zmieniłem ją po omacku, bo tylko można było ja zmienić mając hdmi podpięte. A co do Samsunga dziwie się,że tylko najniższą rozdzielczość widzi 480p, później wgram nowego softa. Wielkie dzięki za pomoc
     
  16. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Tylko taka widzi bo masz kijowy kabel. Sprawdz na innym kablu
     
  17. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    a jednak moj glupi blad . musialem przelaczyc z AV# na HDMI 3 na pilocie :D i przy samym kablu HDMI mam dźwięk o_O
     
  18. metek1987

    metek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3miasto
    Witam!
    Piszę tu po raz pierwszy, z reguły znajduję wszystkie potrzebne mi informacje za pomocą google:p, ale tym razem to już mnie przerosło. Liczę na to, że ktoś będzie mi w stanie pomóc. I teraz o co chodzi: Chcę podłączyć Iksa to monitora (HP w2207H) Mam tylko kabel HDMI. X box elite podłączony do tv działa idealnie. Monitor podłączony do kompa, na każdym z wejść, również nie zawodzi. Natomiast schody pojawiają się kiedy chce podłączyć konsole do monitora. Komunikat na monitorze informuje, że brak sygnału wejścia. Nie ma zarówno obrazu jak i fonii (w sytuacji kiedy monitor podłączony jest w tym samym momencie do kompa i konsoli monitor inf., że sygnał z konsoli jest, ale po przełączeniu na port konsoli i tak nie ma obrazu/fonii). Próbowałem już zmieniać ustawienia monitora, konsoli. Nic to nie dało. Jeżeli nie HDMI to załatwię sobie kabelek VGA, ale Proszę jeszcze o jakieś sugestie w tej sprawie. Pozdrawiam:)
     
  19. bomboniera

    bomboniera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    duzo problemow z tym slimem i hdmi
     
  20. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Witam dzis kupilem nowy telewizor SAMSUNG LE32C530 i jak reszta kolegow wyzej nie moge podlaczyc xboxa pod hdmi pisze brak sygnalu a pod spodem ze rozdzielczosc nie jest obslugiwana wiec teraz moze ktos mi powiedziec czy ta rozdzielczosc mam zmienic w TV bodajrze czy tez jednak w konsoli w obydwu przypadkach nie wiem gdzie ta rozdzielczosc zmienic i tu prosze o pomoc bo juz nie mam sil na to
     
  21. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    W TV rozdzielczości nie zmieniasz, tylko w konsoli.
    W jakiś sposób (bodajże przycisk SYNCHRO) przy właczaniu konsoli resetujesz ustawienia, spróbuj w ten sposób i powinno ci coś wskoczyć.
    Dodam tylko, że w niektórych TV były problemy tego typu, że NAJPIERW ustawiasz w TV HDMI, dopiero potem włączasz konsolę...
     
Wczytywanie...

Poleć forum