1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 4GB slim dysk twardy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xamper8, Listopad 27, 2010.

  1. Xamper8

    Xamper8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pytanie dotyczące dysku twardego do xboxa 360 slim 4gb.
    Mianowicie:
    1. Czy po zakupie dysku twardego można nagrywać gry na niego?
    2. Czy gdy kupię dysk twardy (nie oryginalny) 2,5" mogę dostać bana
    i czy wszystko będzie działać tak jak przy normalnym dysku, jakie polecacie?

    Nie będzie to moja pierwsza konsola miałem już Xboxa 360 elite
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1. Tak
    2. Nie, wszystko będzie działać jak na oryginalnym HDD :) (HDD musi być odpowiednio przerobiony żeby chodził z Xbox-em). Na allegro masz pełno aukcji z HDD.
     
  4. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Da sie zainstalowac gry jednak do uruchomienia i tak potrzebujesz plyty

    2. nie wiem jak w slimach sa montowane dyski wiem tylko ze potrzebujesz odpowiedni model aby dzialal z xboxem
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  6. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
  7. Xamper8

    Xamper8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
    Pozdrawiam: Xamper8
     
  8. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój kolega miał dysk za allegro w slimie 4gb miał dysk 60gb nie oryginalny w tamtym miesiącu dostal bana :p
     
  9. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    a co to jest to wd ?
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    WD- Western Digital firma dysków tak samo jak Samsung itp. Dyski WD z serii Scorpion Blue i jeszcze jakieś nadają się po przeróbkach do pracy z Xboxem 360 xbox widzi je jako orginalne

    No wiesz w Slimach orginalnie albo nie było dysku albo był 250gb nie było 60gb więc jest już to podejrzane ale nie można dostać bana za nieorginalny dysk były dyskusje na ten temat że M$ będzie blokował nie orginalne dyski ale wyszło na to że zablokował tylko nie orginalne karty pamięci a dyski zostawił dysk zawsze można zawsze od banować są takie usługi na allegro ODBANOWANIE DYSKU HDD XBOX 360 BAN UNBAN (1305319131) - Aukcje internetowe Allegro
    Ale słyszałem że po najnowszej aktualizacji jest możliwość wgrywania gier na HDD na zbanowanej konsoli i dysku.Pozdrawiam
     
  11. Bubapmi

    Bubapmi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A gdy kupię nowego slima z gwarancją i bym chciał zmienić dysk twardy to będzie wiązało się to z utratą gwarancji? i czy można dysk do slima podłaczyć pod usb i z osobnym zaisilaniem?
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Możesz dokupić dysk Bo w wersji Arcade Slim nie ma dysku jest tylko wbudowana pamięć na zapisy i profile i nie wiąże się to z utratą gwarancji bo jest to rzecz wymienna (dołączana,opcjonalna) w każdej chwili możesz go wyciągnąć. Możesz podłączyć obojętnie jaki dysk na USB ale Xbox będzie widział tylko 16gb na instalacje gier itp. Pozdrawiam
     
  13. Bubapmi

    Bubapmi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie ma za co. Pozdrawiam
     
  15. Xamper8

    Xamper8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie stracisz gwarancji bo przecież dysk wkładany jest na zewnątrz nie trzeba otwierać konsoli.
     
  16. Bubapmi

    Bubapmi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co się orientuje (a mogę się mylić bo jestem świeżakiem) w konsoli slim dysk jest pod jakaś klapką czy coś a w wersji elite jest nakładany że niczego nie trzeba otwierać
     
  17. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    no tak pod klapka która normalnie otwierasz i tam jest dziura na dysk, możesz to otworzyć itp
     
  18. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    bezsensu dawac do slima 4 gb dysk jak gry zajmuja do 8 giga wiec dla przyszlych przerobkowiczow to bezsensu bo bedzie mielic mu cd
     
  19. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    @UP te 4gb to są do save ... haha a nie do nagrywania czy coś w tym stylu ... po to jest tam miejsce na dysk żeby sobie powiększyć ...
     
  20. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    gry kinect zajmuja od 1.5 do 2.5GB wiec spokojnie jakaś gre zainstalujesz :)
     
  21. Lukkon

    Lukkon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    1.Mozna nagrywac spokojnie gry na taki zakupiony dysk
    Jezeli mial bym polecic to tak jak w zeszlym tygodniu juz komus pisalem tak Tobie napisze ze kupilem dysk u kolezki z allegro NOWY DYSK TWARDY 250GB DO XBOXA 360 XBOX 360 SLIM (1336138263) - Aukcje internetowe Allegro
    Okazuje sie ze obudowa jest zbedna wystarczy sam dysk i masz zaoszczedzone troche kasy.
    Koles mega kozak ,mowil ze sprzedal juz tych dyskow ponad 100 i nigdy nie slyszal zeby ktos dostal bana.Poczytaj sobie jego komentarze mowia same za siebie. Akurat mialem szczescie ze blisko mieszkam wiec mi go nawet podrzucil na chate.Naprawde polecam z czystym sumieniem jestem bardo zadowolony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum