1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX a Edimax 6200n

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spinka2, Październik 24, 2012.

  1. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Czy komuś udało się połączyć z netem Xboxa za pośrednictwem routera Edimax 6200n? Od kilku dni walczę bezskutecznie ze sprzętem - wywala mi błąd połaczenia. Nie jest istotne czy korzystam z DHCP czy wpisuję IP na sztywno - efekt wciąż ten sam - xbox widzi sieć ale się z nią nie łaczy. W routerze poodblokowywałem porty i dalej nic. Nie próbowałem jeszcze zmianiać połaczenia z b/g/n na samo b lub g choć jakos nie wierzę w efekty. Nie zmieniałem też kanałów (obecnie 11). W sumie skończyły mi się pomysły.
    Identyczny błąd mam gdy próbuję łaczyć się z netem przez AP udostępniony w telefonie - konsola widzi sieć ale sie nie łaczy.

    Edit
    Router od miesięcy bez problemu współpracuje z innymi urządzeniami
    Zabezpieczenie to zalecane WPA2 AES
    Konsola bez przeróbek - "jak ze sklepu"

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    hmmm wpisz w konsoli IP o jedno wieksze niz masz w kompie np. 100.98.100 to w konsoli napisz 100.98.101
     
  4. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Zakres w routerze to 192.168.2.100 do 192.168.2.200, wpisałem 192.168.2.114. Komputer korzysta z pierwszego wolnego czyli ze 100.
     
  5. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    moze cos nie tak jednak masz z tymi portami

    Porty przekierowujesz, 3074 TCP i UDP i port 88 TCP

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
     
  6. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Dokładnie tak, zresztą chyba to nie powinno mieć wplywu na połączenie z siecią ogólnie a jedynie na wartość NAT
     
  7. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    a router posiada funkcje klonowania adresu MAC ? moze tu tkwi problem ?
     
  8. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Posiada taką funkcję, jest wyłączona.
     
  9. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    to włącz ja :] musisz miec wlaczona przynajmniej u mnie tak jest ;]
     
  10. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Włączyłem, sklonował mi mac lapka z którego się z nim łączę. Xbox wciąż offline. Wpisałem mac konsoli w routerze - bez efektu. Wpisałem w konsoli mac routera jako alternatywny - dalej nic.
    Kombinowałem z b/g/n oraz kanałami - 0 sukcesów.
    Pomysły mi się skończyły.
     
  11. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Jeszcze jeden pomysł, który mi przyszedł do głowy to chyba to, od czego powinienem był zacząć a mianowicie aktualizacja dash. Po południu zobaczę czy będą jakieś efekty
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: XBOX a Edimax 6200n

    Uzywwm od jakiegos czasu routerow edimax. W obsludze beznadziejne. Musisz przypusac adres mac konsoli, najlepiej adres ip na sstyeno przypisany w routerze+otwarte porty. Od strony routera bedzie wszystko na pewno działać. Zanim zaczniesz przypisywac adresy statyczne zrob powrot do ustawien fabrycznych

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. spinka2

    spinka2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Mac konsoli w routerze czy routera w konsoli (jako alternatywny)?
    Rozumiem że sugerujesz rezygnację z DHCP w routerze i sztywne IP w kazdym urządzeniu?

    EDIT
    Zaktualizowałem system, w routerze wpisałem MAC konsoli, przypisałem konsoli sztywny IP zarówno w routerze jak i w samej konsoli. Bramki, dns-y itp wpisałem na sztywno w konsoli.
    W efekcie - NIC, zero efektu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum