1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox a gra na monitorze

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez NeVeR95, Styczeń 13, 2012.

  1. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    Zdecydowałem się na zakup xboxa ale nie posiadam tv w swoim pokoju więc chciałem podłączyć swoją konsolke pod monitor.
    Czy po podłączeniu kablem Vga M$ jakoś będzie na dostatecznym poziomie?.

    Mój monitor L1753S
    Typ panela LCD TFT TN
    Przekątna ekranu 17 cali
    Wielkość plamki 0,264 mm
    Zalecana rozdzielczość obrazu 1280 x 1024 pikseli
    Częst. odświeżania przy zalecanej rozdzielczości 60 Hz
    Częstotliwość odchylania poziomego 30-83 kHz
    Częstotliwość odchylenia pionowego 56-75 Hz
    Czas reakcji matrycy 5 ms
    Jasność 300 cd/m2
    Kontrast 2000:1
    Kąt widzenia poziomy 170 stopni
    Kąt widzenia pionowy 170 stopni
    Liczba wyświetlanych kolorów 16,2 mln
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak kupisz dobry kabel (czyt. oryginalny ms, albo bigen) to obraz będzie dobry. I będą chyba czarne paseczki u góry i u dołu (ze względu na rozdzielczość monitora). Jeśli masz tv w innym pomieszczeniu, to proponuje na nim grać. Jestem zwolennikiem dużych tv, także zawsze odradzam monitory.
     
  4. MatiJaworski

    MatiJaworski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    troche słabo będzie ja jak sie pytałem gościa w sklepie to mówił że lipa będzie więc kupuje monitor od Benq 22 cale z DVI-D ale jeśli dobry kabel i nie jesteś fanatykiem ładnej grafy to może być
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    I jak go podłączysz? Też będziesz musiał kupić kabel vga plus do tego przejściówka żeńskie VGA - męskie DVI.
     
  6. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Myślę ze jak ci ustawi rozdzielczość 720p na tej 17" to będzie ok. Sam obecnie gram na BenQ 18,5" i jest bardzo dobrze.nie widać żadnej pikselozy ani nic podobnego. Kup org kabel vga i zobaczysz jaką będziesz miał jakość.

    Tapnięte z HTC Wildfire S
     
  7. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    zobaczymy co z tego będzie.Oczywiście kabel tylko M$
     
  8. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam monitor LG L1919S 19cali i ogólnie odradzam grać na "kwadratowych monitorach ..
    Kup sobie jakiś panoramiczny tak od 22 cali w górę
    Na moim monitorze 19" przy rozdzielczość 1280 x 1024 są czarne paski na górze i dole ekranu , trochę to ******a podczas grania
     
  9. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    a czy te paski są duże ?
     
  10. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w niektórych grach to w ogóle nie da się grać , tak to przeszkadza ..
    Postaram się zrobić zdjęcie i podam linka tu , to zobaczysz
     
  11. MatiJaworski

    MatiJaworski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Faktycznie zapomniałem o hdmi, oczywiście możesz sobie tak podłączyć. Ty tu jesteś znawcą, przepraszam, że w ogóle raczyłem napisać odpowiedź. Następnym razem nie pisz posta pod postem, tylko używaj opcji edytuj.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  14. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam
    Wczoraj zakupiłem Xboxa 360 Slim 250GB i mam pytanie odnośnie podłączenia konsolki do mojego monitora.
    Posiadam Monitor LG LCD 22 Cali o rozdzielczości 1680x1050

    [​IMG]

    I teraz mam pytanie ponieważ ten model niestety nie posiada HDMI więc jestem zmuszony podłączyć Xbox'a przez Kabel VGA.To czy w takiej sytuacji lepiej kupić oryginalny kabel ? czy ta rozdzielczość lepiej będzie się nadawała na 720p czy 1080p ?
     
  15. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak najbardziej orginalny ! ja kupiłem ten tani kabelek VGA i jak podłączyłem konsole do monitora to mi się płakać zachciało ...
    Najlepiej weź Big Ben albo od Microsoftu.
     
  16. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
  17. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    To nie oryginał

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  18. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oryginał i twoj monitor ma większa rozdzielczość niz 720p, a mniejsza niz 1080p
    To nie jest oryginał z reszta nie pisze aby byl i twoj monitor w zyciu nie wyświetli 1080p bo to nie monitor full hd, ty po vga zwyczajnie ustawiasz rozdzielczość natywna monitora i koniec, 720p czy 1080p dotyczy tv po kablu hdmi lub np component
    Na ultimie to oryginal ale niedostepny, a na allegro tylko wyglada, nawet nie pisze ze to oryginal aby nie bylo niezgodnosci towaru
     
  20. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Aha okej już wszystko rozumiem.Kurde szkoda ,że nie oryginał najwyżej dodam troszkę więcej kasy i kupie BigBen;a albo od Microsoft'u Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
     
  21. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na orginalny kabel VGA musisz mieć minimum 100zł
     
Wczytywanie...

Poleć forum