1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox, a gry sie tna?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Maxi178PL, Grudzień 31, 2012.

  1. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Witam, mam taki problem np z gra red dead redemption, gta 4 a o gta 4 nie wspomne bo to niewypal z tej gry.. Red dead redemption nawet, nawet chodzi plynnie, chociaż nie wiem czy mi sie tak wydaje, ogladam gp na yt to plynniutko chodzi, u mnie gorzej, a np co przyjdzie do jakieś misji chyba 4 pod koniec to zaczyna normalnie tnać, spadaja strasznie fps, albo w miasteczku np na wschod popatrze plynnie, zachod spadaja fps'y, a na drugi dzień w tym samym miejscu tak nie jest, to coś z konsolą, czy może monitor, 20 cali hdmi 720 i 1080p jest tak samo, wiec gram na 720, hmm?? Nie mozliwe, tak plynnie na yt u mnie nie ;p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamikadze2012

    kamikadze2012 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    No tam za rogiem ;D
    Jakaś kopia może zryta. Masz orginał czy nie orginał?
     
  4. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Nie orginał, nagrany dawno na lt 3.0 i 2.0 mam dwie plyty, tylko nie wiem ktora jest 2.0 a 3.0, mam zainstalowana gre na pendrive, sprobuje pozniej na tej drugiej zainstalować, a może cos z xboxem?? Wlasnie musze kupic dysk.
     
  5. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Może być to wina napędu, też miałem taki problem w RDR, RDR jest grą wyjątkowo głośną jezeli gramy z płyty a nie z HDD, jedna z najglosniejszych w jakie grałem, moj xbox chodzi przy niej jak odkurzacz, i słychać szuranie w napędzie w niektórych miejscach. Najlepszym rozwiązaniem do tej gry jest zainstalowanie jej na HDD badz na pendrivie (ostatnio rozszerzono dostepna pamiec dla pendrivow w systemie x360 do 32GB). GTA IV chodzi cichutko ale ta gra ma spadki fps i to konkrente, szczytowe w momentach akcji czy poscigu policyjnego. Myśle ze raczej nie jest to wina konsoli a prędzej napędu lub słabej jakosci płyty, ja gram na oryginałach i mam podobny efekt więc wątpie żeby jakość wypalenia gry na płyte miała znaczenie. Polecam zainstalowac gre na zewnetrznym Pendrivie lub HDD.
     
  6. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    @UP u mnie cicho chodzi xbox, a gra jest zainstalowana na pendrive :p Wiem, gta ma spadki, a właśnie nie pomyslalem o slabej jakosci plyty, platinum verbatimow nie bylo niestety, wiec takie coś mi koleś dał.
     
  7. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Z tego co wiem gry od Rockstar mają spadki, posiadam wszystkie ich gry z obecnej generacji poza Midnight Club a mianowicie: (GTA IV, EFLC, RDR, L.A Noire, Max Payne 3) i wszystkie te gry mają spadki klatek, jedne bardziej drugie mniej, o dziwo wlasnie RDR i Max Payne 3 chodzą najpłynniej, w przypadku L.A Noire czy EFLC te spadki sa zauważalne. Najlepiej zoptymalizowane są exclusive'y np Forza Horizon chodzi non stop 30 fps i nie zauważyłem zadnego spadku klatek. Warto dodać że po aktualizacji tych gier przez XBL optymalizacja sie poprawia. Nie znam sie na przerobionych konsolach ale może spróbuj zainstalować manualne aktualizacje do RDR czy GTA IV, optymalizacja powinna sie ciut poprawić, po aktualizacji w GTA IV zauważyłem że intro (pokaz artworków) jest plynniejsze i nie występuje efekt jasniejszego paska w górnej częsci ekranu, poza tym wina moze lezec rownież w pendrivie, kupiłem ostatnio 8GB za 20 zł w Media Markt, i Xbox wywalił mi komunikat ze pamięc moze być za wolna do optymalnych ustawien czy jakos tak. I zauważyłem, że spadki były jeszcze wieksze niż jak grałem z napędu. Przyczyna tkwi pewnie gdzies w tych problemach, szczerze wątpie ze to wina Twojej konsoli ;)
     
  8. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Dokładnie, horizon plynnie chodzi, grałem w demo, też tak się zastanawiałem czy to nie wina pendrive, jakiś za slaby, daltego chce kupić dysk duży i mieć problem z glowy, 20 gb mam pendrive toshiba, a sie też zastanawiam nad plytą czy dobra czy nie, bo tansza jest ale czy jest za słaba, w gta 4 też spadki widze, ale kurcze w rdr nagle tak zacina się w mieście, a pozniej nie, dziwne ;p Też sie zastanawialem nad czysczeniem konsoli od weewnatrz, ale nie za bardzo wiem jak ;p Spróbuje poszukać narazie manualne aktualizacje, dziękuję za wypowiedź :)
     
  9. baczek87

    baczek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    146
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Zabrze
    z rockstara mam gta 4, MP3, LA Noir i RDR. Wszystko orginaly i wszystkie chodza super plynnie, bez zajakniecia. Wiec to nie wina gry, konsoli, tylko pirackich kopii.
     
  10. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    no moze to byc wina też kopii, chociaż nie wiem. Mam gta 4 orginalne i tez sa lagi, a panowie takie pytanie, mam lt 3.0 i nagrane nagrywarka LG, czy trzeba uzywać tricku, żeby gra sie zainstalowala na dysku? Bo ja jakos instaluje na pendrive bez zadnego tricku mp3, o_O
     
  11. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    @up masz slima? czy fata? ja mam fata falcona, nie narzekam, ale w porównaniu do np Forzy Horizon delikatne spadki klatek są zauwazalne, moze nie rażą w oczy ale są widoczne w niektorych miejscach. Tez sprobuje wyczyscic xboxa, moze to coś da.
     
  12. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Fat jasper, ja nie wiem, nie gralem jeszcze w horizona, dopiero od dzisiaj mam lt 3.0 . Wiec jak, a jeszcze mam pytanie co napisalem wyzej "mam lt 3.0 i nagrane nagrywarka LG, czy trzeba uzywać tricku, żeby gra sie zainstalowala na dysku? Bo ja jakos instaluje na pendrive bez zadnego tricku mp3, o_O
    "

    EDIT, wgralem title update, gra chyba plynnie chodzi, ale kurcze w miasteczku w tym barze, gdzie było dużo ludzi, gra cieła, co jest;/
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jest to wina pendrive, kup hdd i Red Dead Redemption będzie chodził płynnie.
     
  14. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Ok, czyli nie plyta? Dziekuje

    Odpialem pendrive z konsoli, mialem wrażenie, że gra plynniej chodzila w miejscach, ale w barze gdy byla noc, bylo duzo ludzi i tam bylo widać spadek FPS, duży jak na moje oko, monitor 20 cali, jestem oddalony od niego tak jak przy kompie siedze, za daleko byum nie widzial ;P

    ref
     
  15. darek91wb

    darek91wb Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, od niedawna mam xboxa nowy slim też w tej grze zauważyłem spadki jak kolega wyżej oraz czasami jak w mieście coś się dzieje czy to normalne że ta gra tak ma ?czy wina konsoli ? np Rayman legend chodzi mi bez zadnego przycięcia
     
Wczytywanie...

Poleć forum