1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox a internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Staszq, Lipiec 25, 2011.

  1. Staszq

    Staszq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Morduję się już kilka dni, aby podłączyć xboxa do internetu i nie udaje mi się. Mam xbox 4gb slim, internet netia 4gb, modem sagem. Chcę podłaczyć xboxa przez kabel ethernet z komputerem. Mój system operacyjny to windows 7. Nie chcę podłączać przez router itp. W związku z tym moja prośba, czy może mi ktoś krok po kroku opisać co powinienem zrobić, aby internet zadziałał. Przeczytałem już wiele tutoriali i zawsze coś nie działało. Z góry bardzo dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. patrykUS

    patrykUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kętrzyn
    Ja na w7 miałem spore problemy, gdy udostępniłem połączenie to i tak nie mogłem się połączyć. Pomogło kilkukrotne resetowanie konsoli. Tak więc, podłącz xbox'a kablem do komputera, udostępnij połączenie sieciowe, połącz się z usługą xbox live, jeżeli nie zadziała to postaram się bardziej to wyjaśnić. Pozdrawiam
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Podłączyć kabel do xboxa i komputera (musi być skrosowany) i udostępnić połączenie sieciowe.
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tylko po co przez kompa? by korzystać z internetu będzie musiał być cały czas włączony. tylko jak masz modem to on nie potrafi przydzielać IP i w tym może być problem. myślę że bez routera się nie obejdzie.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kabel nie musi byc skrosowany jak masz sieciowke 1gbit, a jak masz 100mbit to w 90% tez nie musi
    W jaki sposob laczysz sie z internetem, modem ?
    Udostepnianie jest dopuszczone za zaporze systemowej ?
     
  7. Staszq

    Staszq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślę, że problemem jest brak identyfikacji sieci. Zawsze jest napisane, że sieć niezidentyfikowana. Podłączyłem jednak xboxa pod komputer z XP i wszystko działa. Więc problem jest z tą 7 chyba. Wiecie może co można zrobić?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Pierwsza sprawa . Musisz mieć dynamiczne ip. Druga sprawa kup sobie ruter z adsl podłączasz kabel od sieci do rutera . Od rutera łączysz kabel do kompa i do Xklocka i powinno wszystko zadziałać .
     
  10. Staszq

    Staszq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udostępnianie sieci mam włączone. Pisałem, że router mnie nie interesuje. Poza tym skoro działa mi live z komputerem na którym jest XP to powinien też działać z laptopem na którym jest W7, ale niestety tak nie jest i nie bardzo wiem dlaczego.
     
  11. kukiluki

    kukiluki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    okolice Włocławka
    Witam!!! Skoro mowa tu o internecie a reczej jego problem z podlaczeniem do konsolki!! W moim przypadku mam internet radiowy nazywa sie to NETLAN i taka siec mi konslola wykrywa nawet zasieg jest ale niestety polaczyc sie z netem nie moge wyskakuje blad polaczenia co poradzic na to????
     
  12. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zobaczcie na tutka co mam w opisie, może w jakimś stopniu okaże się dla was przydatny.
     
  13. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a ile możesz podłaczyć urządzeń do sieci zgodnie z twoją umową na dostarczenie internetu?

    skopiuj adres MAC z PC do konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum