1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox, a router?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hucuk, Styczeń 29, 2011.

  1. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mój problem polega na tym, że gram sobie w Bf;bc2 i nagle mnie wywala, po prostu został odłączony LIVE i muszę wyciągnąć potem włożyć kabel, żeby było ok.
    Z komputerem stacjonarnym mam to samo, lecz z lapkiem, który ma neta bezprzewodowego z tego routera nie mam takiego problemu .
    Moim zdaniem wina leży po stronie routera, czy więc czeka mnie nowe kupno ?
    czekam na odpowiedzi..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Porty przekierowanie ?
    klient P2P wylaczony ?
    DNS, ustaw na stale
    Od kogo masz neta ?
     
  4. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Net radiówka.
    Wszystko było ok, ale od 2 dni są te problemy..
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak masz dostep do AP mozesz zobaczyc w logach co powoduje zrywanie, jak nie masz to zglos to usługodawcy neta
     
  6. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie nie mam..
    DObra dzieki za pomoc : )
     
  7. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    również miałem problemy z routerem ciągle zrywał połączenie ale trochę poszperałem w google zmieniłem wartości MTU ( Maximum Transmission Unit) w routerze i problem zniknął
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko ze autor tematu nie ma dostepu do ustawien routera wiec nic nie zrobi
     
  9. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    heh, to są jaja. dzwonie do admina i sie pytam o hasło do routera, ten jakies podał i nie działa i pow. ze później sprawdzi.
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaja to sa ze w ogóle ci jakies podal, normalnie nie daje sie hasel bo nie wiadomo co ktos moze tam namieszać, to admin ma zmienic ustawienia czy tez sprawdzić logi
     
  11. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm normalnie dał, ale, że nie działą inna bajka . musze do niego z nim jechać i niech mi go zobaczy najlepiej, albo sam przyjdzie .
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A kto ci ustawial router i skad masz neta, siec osiedlowa ?
     
  13. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    admin .
    net radiowy
    ja-router-brama-dostawca(admin)
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cos ci twoj schemat nie wyszedl, router jest brama chyba ze dziala w trybie AP wiec nie wazne co ustawisz musisz sie zalogowac do routera, a od twojej strony moze to nie byc mozliwe z reszta jak jest kilka urzadzen po drodze to admin musi np przekierować odpowiednio porty bo jak ustawi cos na jednym moze to nic nie dac choc zalezy co bedzie zmienial
     
  15. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec wychodzi na to, że admin mi tylko to zrobi nikt wiecej .
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zalezy co powoduje zrywanie bo jesli polaczenie caly czas masz a tylko zrywa polaczenie z netem moze to byc wina np MTU, DNS lub ustawien sieci wifi np za duzo sieci wifi w twojej okolicy na tym samym kanale, sam ostatnio mecze sie ze zrywaniem polaczenia od czasu do czasu ale w moim przypadku to wina sterownikow wifi na routerze bo router ma wgrany OpenWRT (linux) choc np zmiana DNS tzn wpisanie ich na stale pomoglo na jakis czas

    Jezeli zrywanie nie jest wina AP tylko routera to juz admin musi sprawdzic
     
  17. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale wiesz.. ojciec grał normalnie w csa, a ja w bfa, mi przerwało i wywaliło, a go nie.
    Tu i tu kablem jest ciagniete. chodz ost nie mialem neta w stacjonarnym, musialem wyciagnac kabel 2 razy i bbyło ok
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak bo wyciągniecie kabla czy tez ponowienie połączenia wifi powoduje pobranie ustawien sieci
     
  19. hucuk

    hucuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie , pytać admina sieci nic wiecej
     
Wczytywanie...

Poleć forum