1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Arcade a TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ergon, Lipiec 14, 2010.

  1. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Moje pytania są następujące:
    1) Czy warto pod telewizor LG Flatron 21"http://allegro.pl/item1121239592_telewizor_lg_flatron_re_21fb50rx.html podpinać w ogóle Xboxa?
    (W opisie aukcji pisze: Odświeżanie: 50 Hz , a u mnie z tyłu na tv na nalepce: 230V ~ 50Ghz, a ja czytałem że powinno być 60Ghz :/
    Jak będzie z obrazem ?:(
    2)Jeżeli już kupuję xboxa to kupić Arcade? mi przynajmniej tak się wydaje ponieważ tam jest przejściówka na euro złącze tak? (ew. dokupie dysk)
    3)Czy w gry takie jak np. GTA IV, Fifa 10, wszystko będzie ok? tzn chodzi mi o to że w strzelankach to chyba nic nie będzie dalej widać na starszym tv? (mój to LG Flatron 21")
    4)Ja kupował bym Xboxa w Tesco, w wersji Arcade z grą Fifa 10 za 749zł, czy to dobry wybór?
    5)Słszałem że są problemy z przegrzewaniem się konsoli, czy jeśli będę trzymać ją w cieniu, z tyłu ok 8cm od ścianiy ok 14cm z prawej i lewej strony będzie ok?
    6)Jeżeli kupie wersję Arcade to przez przejściówkę euro złącze moge podłączyć xboxa pod starszy TV, a bez przejściówki pod nowszą plazme?

    Wiem że było pewnie sporo takich tematów jednak ja chce mieć 100% pewność że wszystko będzie jak najbardziej OK.

    Pozdrawiam, ergon. :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak chcesz pod nowy tv kupujesz dowolny kabel hdmi w tesco np hama 20z
     
  4. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak, ale mi chodzi przedewszystkim czy pójdzie mi na tym LG co dałem link, bo ten tv mam.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak miałbym grać na takim czymś to zdecydowanie wybrał bym gre na monitorze.
     
  6. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    możesz dokładniej?... i jeśli możesz to odpowiedz na pare moich pytań.
     
  7. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. jak nie masz innego tv - to nie masz wyboru, jak masz inny tv, lub monitor lcd to lepiej pod monitor.
    2.arcade i elite mają tą przejściówke.
    3.Może być ciężko, ale grać sie da.
    4. DROGO, nawet BARDZO DROGO.
    5. nowe konsole już sie tak nie grzeją, te wymiary są w 100% wystarczające.
    6. przez kabel który jest w KAŻDEJ zestawie (arcade, elit) podłączysz konsolę do raczej każdego tv. Jednak kabel który jest w zestawie daje najgorszą jakość obrazu.


    Do tych 750 jak dołożysz parę złotych kupisz wersje elite (z dyskiem), albo nawet najnowszego xboxa 360 S (slim) - premiera w Polsce za 2 dni.
     
  8. kruryx

    kruryx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dowolny kabel to taka se rada:p trzeba miec dobry kabel moj drogi poważka!!
     
  9. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przy krótkich kablach hdmi nie ma to prawie żadnego znaczenia
     
  10. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale ten kabel co jest w zestawie z elite jest ten sam w zestawie z arcade? a co do grafiki... będzie przynajmniej taka jak na ps2? nie będzie pasków jakiś czarnych? nie będzie nic migać? normalnie będę mógł grać tylko słabsza grafika? i czy wszystkie gry na 100% mi pójdą jeżeli mam tv 50hz? (za 2-3 msc kupił bym plazme 42")
     
  11. Kris304

    Kris304 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    <NSW>
    Ergon, kabel composite jest taki sam niezależnie jaka wersje konsoli kupisz. Ja sam mam podpiętą konsole do lg flatron 21' Telewizor LG 21 (1150622278) - Aukcje internetowe Allegro
    i przynaje że jakość nie jest zła, ale najlepiej jest podpiąć konsole do lepszego telewizora który ma hdmi.
     
  12. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Ja miałem telewizor Daewoo De 29' podłączony do X'a kablem dołączonym w zestawie, jakość była ok.
    Ale mam też monitor z HDMI, i muszę powiedzieć ze różnica jest bardzo zauważalna.
     
  13. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kris304 a w jakie gry grasz? bo ja słyszałem że tylko pare gier mi pójdzie na 50hz :(( mi bardzo zależy na fife 10 na xboxa, będzie działać na 50hz? ja mam chyba troche nowszy tv niż twój.
     
Wczytywanie...

Poleć forum