1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Arcade i problem z teksturami, czy jest na to sposób?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez BartyLA, Grudzień 31, 2008.

  1. BartyLA

    BartyLA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Witam,
    Domyślam się, że wiele było gadania już na ten temat, ale jestem trochę zirytowany, bo posiadam oryginalną wersję gry i nieprzerobioną konsolę, a problem dalej występuje. Został zaprezentowany sposób na pozbycie się tego błędu ale na wersjach x'a z dyskiem, więc moje pytanie brzmi czy da się coś zrobić bez dysku? Bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na ten tewmat, a powoli zaczyna się to robić wkurzające.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tharwynn

    Tharwynn Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Piekary Slaskie
    hmm ja posiadam xbox arcade bez dysku ogrinalna gra i jakos niemam takich problemow. Moze plytka porysowana albo konsola sie przgrzewa?
     
  4. Master_11

    Master_11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łoniowa
    Teraz wyszedł darmowy nowy wygląd konsoli z nowościami. Jest tam opcja wgrywania gry na dysk. Ja mam xbox Elite i miałem takie same problemy, nagrałem na dysk i chodzi bez żadnych problemów, tekstury ok.
     
  5. Zlocisz1234

    Zlocisz1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam tak samo mam xboxa 360 arcade bez dysku nie przerobiony i gre oryginalna i sie tekstury dogrywaja.To mnie tak wkurza...
     
  6. Voitas

    Voitas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mam premiuma, gra zgrana na dysk i tez sie czasem zdarzy, ze dogra tekstury. nie czesto, ale bywa. ta gra juz chyba tak ma.
     
  7. krystusw

    krystusw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety, do komfortowego grania trzeba dysku zwłaszcza w grach wyścigowych lub o dużej ilości tekstur tj. GTA 4 czy MC:LA, a twardziele są przesadnie drogie o tak śmiesznych pojemnościach.
     
  8. naimad86

    naimad86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam arcade nieprzerobiona i oryginalne gta. Na poczatku bylo dobrze. Tekstury doczytywaly sie sporadycznie, zazwyczaj jakies krzaczki itd. Po przejsciu na druga wyspe przy szybkeij jezdzie bylo juz gorzej. Zaczely znikac tekstury drog. Denewowalo mnie to, wiec kupilem oryginalny dysk 20GB. Wszyscy uwazali, ze problem zniknie calkowicie. I co sie okazalo? Masakra!! Teraz nie moge w to grac, a tekstury znikaja wszedzie przy troszke szybszej jezdzie. Pojawiaja sie nawet cale bloki. I o co chodzi? Nieprzerobiona konsola, oryginalna nowa gra, nowy dysk, a tu takie gowno? Naped to hitachi LG. Ktos pisal, ze jest pewien sposob. Trzeba wlaczyc gre, dac pauze i czekac az wszystko sie wczyta do cache. Czekac az laser przestanie sie krecic. No ale skoro mam zaintalowana gre na dysku, to laser w ogole nie chodzi, wiec jak mam to zrobic? odinstalowac gre i po tej calej operacji zainstalowac ja na nowo? Ma ktos podobny problem? Rece mi opadaja... mam 25% gry i odechciewa mi sie dalej grac przez te tekstury :/






    Odlaczylem dysk, nie bylo tez save'a i zaczynalem od poczatku. Nie zauwazylem doczytywania tekstur. Wgralem save i tekstury znowu doczytuje. Z dyskiem czy bez, nie ma roznicy. Cos nie tak z gra? Nie zauwazylem tam wiekszych rys, a dysk praktycznie nowy. Wyczyscilem wczesniej cache i nic nie pomoglo.
    Nie po to place ciezko zarobione pieniadze za oryginala, zeby pozniej miec takie problemy. To juz lekka przesada...
     
  9. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ja tak miałem na kompie z GTA San Andreas :p Miłem kiedys komputer z 512 Ram i procem 1.8. To pewnie wina nie tylko stacji czy dysku ale i samej konsoli :) teraz na GTA San Andreas Niemam zadnych ładowan. Core Duo E5200 i ramu 3GB :p
     
  10. misiek564

    misiek564 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam arcade i na poczatku gry nie mialem tego problemu , dopiero pod koniec (misji) przy np szybszej jezdzie autostrada znikala droga itp.
    kupilem hdd , zgralem i smiga jak trzeba :D
     
  11. Malucci

    Malucci Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam x-a arcade przerobionego na 1.5 i pozyczylem dysk od kolegi 20 gb i teraz pytanie, na poczatku jak gralem w gta gra wolno sie wczytywala itd, oczywiscie znikajaca droga albo barierki to standart przy szybkiej jezdzie ale gdy juz mam dysk mam dokladnie to samo, moze mniejsze porblemy z teksturami ale barierki dalej znikaja jak znikaly przy szbkiej jezdzie i z teksturami tez jest problem ale nie az taki duzy jak byl wczesniej, wydaje mi sie, ze to juz sama gra ma problem i nasze kochane x-y nie wyrabiaja...:cool:
     
  12. Fede

    Fede Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na konsolach wlasnie jest ten problem z teksturami w GTA.Jak mialem ps2 i gralem w vice city czy inne gta to w kazdym wystepowal ten problem.Na PS3 pewnie jest to samo.
     
  13. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    **** ja zrobiłem sobie te jakąś konwersacje na dysku cz jak to sie tam nazywa i tekstury mi sie zjechały tera nie wiem co zrobić bo wiem że miałem tekstury ok a sobie je sam zjechałem bo myślałem że ta ''konwersacja'' nie zaszkodzi ;) a tu LIPA ;) mam orginała , konsolke nie przerobioną , premium 60 GB i jest lipa z GTA 4 ;) jeden ch...j wie co tu zrobić

    A jak ktoś nie jest ch...j a wie co robić to niech napisze na
    >>> http://x360iso.org/grand-theft-auto-iv-gta-iv/9517-dwa-problemy-z-gta-iv-help-plx.html
     
  14. drakez

    drakez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ~Kraków
    Spróbuj chwile pograć pojeździć po mieście wtedy konsola ładuje pliki do tej swojej pamięci na dysku, no i najpierw zapisz save'a na dysku twardym jeśli tego nie zrobiłeś. Mnie to trochę pomogło kiedyś.

     
  15. Ponker

    Ponker Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moze to spowodowany blad z braku HDD bo Gta roznie reaguje na brak HDD troche pozno pisze wiec...sorki za spoznienie
     
  16. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    czy na przerobionym liteon ixtreme 1.5 ten problem tez jest ?
     
  17. Ponker

    Ponker Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gta 4 roznie reaguje na brak HDD mooze byc to spowodowane wlasnie jego brakiem...:)
     
  18. chrisu1982

    chrisu1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    GDAŃSK
    co ma piernik do wiatraka
    my tu o GTA4 a Ty od SA
    my o konsola Ty o pececie :)
    ps. nie ma czegos takiego jak Core Duo E5200 :) jest Dual Core a to spora roznica
     
Wczytywanie...

Poleć forum