1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox bardzo glosno pracuje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Man!ac, Luty 22, 2011.

  1. Man!ac

    Man!ac Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z glosnoscia pracy xBoxa 360 Elite (Czerwony). Mianowicie, ryczy tak glosno, ze niweluje przyjemnosc z gry, a poza tym to najprosciej w swiecie przeszkadza jak xbox ryczy glosniej od telewizora. Niby czyta wszystkie gry, nie scina sie wiec pod tym aspektem wszystko w nim jest cacy. Nie uzywalem go 3 miesiace, teraz kupilem sobie Mass Effect'a wiec wrocilem do konsoli. Xboxa polozylem poziono bo w pionie juz myslalem, ze zaraz wybuchnie. Wczesniej takich problemow nie mialem, teraz nagle sie pojawil po tej przerwie.

    Plyta jest czysta, naped tez, moze wiecie jaki jest powod jego tak glosnej pracy?

    Pozdrawiam
    Man!ac
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    A w wiatraki coś nie wpadło ??
     
  4. Smok'e

    Smok'e Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Zmień paste pod cpu i gpu, widomcznie stara już wyschła i nie odprowadza ciepła. Radze ci nie grać, aż do momentu zmieny pasty bo porobią sie zimne luty
     
  5. Man!ac

    Man!ac Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szczerze mowiac jestem kompletnym amatorem wiec nie wiem. Jak moge to sprawdzic? W sensie, potrzebne jest rozkrecanie?
     
  6. Smok'e

    Smok'e Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Jak się nie znasz to nie kombinuj i oddaj na gwarancje jeżeli posiadasz. Jeżeli nie to oddaj do jakiegoś serwisu, teraz ich jest pełno. Allegro.
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Aby sprawdzić wiatraki nie trzeba rozkręcać po prostu w nie zaglądnij z latarką w rękach aby sprawdzić pastę pod procesorem (cpu) gpu to procesor karty graficznej i pod nim nie ma pasty termo przewodzącej ,trzeba rozkręcać konsolę i rozbierać ją do części pierwszych lepiej sam się w to nie baw , ale i tak to nie będzie wina pasty wiatraki nie szaleją gdy pasta wyschnie, może się konsola wtedy zawieszać , wyłączać owszem wiatraki przyśpieszą ale chwilę po tym konsola się wyłączy a nie będzie dalej działać.
     
  8. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    oddaj konsole do serwisu
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zmień paste bo konsola podkręca obroty wentylatorów względem temperatury.......
     
  10. YoCar

    YoCar Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    mozesz spróbować np ze sprężonym powietrzem. ja tak miałem z laptopem że wiatraki strasznie wariowały, głośno chodziły. podmuchałem trochę sprężonym i jest o niebo lepiej
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nic nie dmuchaj spręzonym powietrzem......bo jeszcze pogorszysz....albo wdmuchmiesz kurz pod gpu i cpu i bedzie wogóle kanał....
     
Wczytywanie...

Poleć forum