1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox bez dysku. Pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ikczetsu, Wrzesień 16, 2011.

  1. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Byłem dzisiaj w sklepie i postanowiłem że chwile zaczekam z zakupem. Zainteresowałem się kinectem. Za 1199zl mogę zakupić xboxa 360 slim 4Gb + Kinect + Gra.
    Mam więc do was pytanie.
    Czy zakupić tego xboxa z kinectem? Czy konsola głosno chodzi gdy gra nie jest zainstalowana na dysku?
    Przy okazji zapytam jeszcze czy duza roznica jakosci jest gdy podepnę xboxa do monitora przez HDMI niz jakis inny kabel?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cicha nie jest ale bardzo glosna tez nie, konsola bez dysku moze meic dysk, nowy 250gb na allegro kosztuje okolo 150zl
    HDMI jest lepszy, bedzie lepsza jakosc niz przez np composite
     
  4. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy mozesz poziom glosnosci do czegos porownac? Co do kabla to wiem ze HDMI daje lepsza jakosc ale czy jest to duza roznica?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No jest roznica zwłaszcza w rozdzielczości obrazu, co do glosnosci trudno porownac, sam nie wiem, no jak masz w komie napęd podczas czytania plyt z wieksza prędkością to cos takiego ale wiadomo kady naped w kompie jest nieco inny jesli chodzi o halas, jak bedziesz, nie wiem 2 metry od konsoli to nie powinno ci to przeszkadzac jak konsole np bedziesz mial na biurku moze przeszkadzac
     
  6. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie chciem podlaczyc pod monitor wiec raczej blisko. A co do jakosci to miem zamiar kupic jakis tani monitor i mialem na oku za 400 zl ale nie ma HDMI..
     
  7. sadzio_opole

    sadzio_opole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Polecam dołożenie trochę kasy i zakup z wyjściem HDMI, przy tym wyjściu masz najlepszą jakośc obrazu,jest on czysty i wyrazisty.
    A mając dysk nie tylko ciszej chodzi Ci konsola bo nie używasz napędu,ale również mnie używasz sam laser i oszczędzasz go.

    A sam polecam Ci zakup wersji 4GB bez dysku i dokupienie go na allegro.wyjdzie podobnie cenowo, a będziesz miał wersję matową zamiast błyszczącej, chyba że wolisz w wersji glossy
     
  8. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do zakupu dysku na allegro to będzie problem bo chciałem to wziąć na raty.

    Co do jakosci to zapytam czy jest mozliwosc zmowienia moniora i wzięcia go razem z konsolka na raty. Nie wiem czy jest to mozliwe jednak nie martwi mnie to az tak bo za 1 gora 3 msc bede miec nowy tv. Mam tylko takie pytanie czy na monitorze LCD nie ma takiej sytuacj ze sa jakies pasy czy napisy sa uciete ?
     
  9. zetrov

    zetrov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lodz, Poland, Poland
    Nie ma takiej sytuacji:)

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  10. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki.
    Czyli ogolnie nawet bez HDMI obraz będzie lepszej jakosci niz na CRT?

    Pendrive moze robic jako dysk?
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiscie ze lepszy niz na crt, nie liczac podlaczania kablem xbox vga za 10zl na allegro bo te kable to porazka, tylko oryginaly, pendrive moze byc jako dysk ale maks 16gb bo wiecej konsola nie przydzieli z reszta gry maja srednio po 6 gb
     
  12. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok wielkie dzieki.
    W takim razie na poczatek 16Gb mi starczy, za miesiac dokupie dysk. A jesli podepne np 2 pendrivey po 16Gb to konsola wciaz wykryje tylko 16Gb? No i moze ktos powiedziec w jaki sposob zrobic to aby pendrive slozyl jako dysk? ew. link do tematu bo nie moge znalezc.

    Jutro dam wam za pomic te "plusy" bo teraz pisze z telefonu i mam z tym jakis problem.
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    polecam ci za cene tego pena kupić sobie 250gb za okolo 150zl , nie trzeba kieszeni ani nic tylko wkładasz w slot i masz spokój, takie peny 16gb nic nie daja i są drogie
     
  14. LeonSkennedy

    LeonSkennedy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    nom , kolega wyżej świętą racje powiada , pen 16gb to jest 100zł+ to już lepiej dać za dysk 250 gb 150 z zł :)
     
  15. ColtharPL

    ColtharPL Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Radzę dołożyć do monitora z wejściem HDMI. Jeśli chcesz wszystko brać na raty to szukaj jakiś sklepów z możliwością brania na rat i wybierz sobie monitor + konsole złącz to w jedną ratę albo na dwie i tyle.
    @up jakie 100 zł nie wiem na jakim sklepie się wzorujesz cenowo... pendrive 16gb to 40-60zł mogę linki dać jak nie wierzysz
     
  16. Ikczetsu

    Ikczetsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytajcie moje wczesniejsze posty odnosnie monitora oraz dysku...
     
Wczytywanie...

Poleć forum