1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox bez wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fude, Luty 15, 2014.

  1. fude

    fude Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam problem i postanowilem go tu zamiescic :p mam starszy model xboxa 360 live ktory nie ma wbudowanego wifi , moje pytanie czy da sie cos z tym zrobic ,dokupic jakis adapter.. , czy to mozliwe ?? jesli tak to mile widziane porady jaki i gdzie mozna kupic :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    adapter z M$ za drogi kup sobie access point za 60 zł z tp-linka i ustaw w trybie klient

    Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Mozna adapter Wifi ale to koszta nie mniej niz 150zł. Lepszym i tańszym rozwiązaniem był by zakup Acess Pointa albo routera z Funkcją WISP (klient) czyli odbiera sygnał po WIFI i przekazuje na kabel który jest podłączony do Konsoli.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Troszke sie mylisz. Sa adaptery tp link za 70 zl okolo
    Dziala chyba na zasadzie klienta tak jak es pisal

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pisałem o oryginalnym Adapterze Wifi prosze o to przyklad ze nie mniej niz 150 zl WIFI WLAN WIRELESS NETWORKING ADAPTER XBOX 360 ! (3969781025) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., XBOX 360 WIRELESS N NETWORKING ADAPTER WIFI (3974411498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    Oczywiście są alternatywy tańsze i tak jak pisał Eslord jak i ja Acess Point albo Router z Funkcją Klienta czyli WISP

    Trzeba tez od razu napisać aby "FUDE" wiedział iz na oryginalnym adapterze montaż i konfiguracja jest prosta, podłączamy adapter pod USB konsoli, a łączenie z siecią to już czysta formalność jak w konsolach Slim.

    W momencie zakupu Acces Pointa czy Routera trzeba zalogować się na nie, i przełączyć urządzenie z AP w tryb Klienta, następnie wybrać się z z którą ma się łączyć, podać kod zabezpieczenia o ile ma, zatwierdzić dane, zrebootować urządzenie i w sumie powinno zadziałać.
    2 gie pytanie jaka odległośc od Nadajnika WIFI, z doświadczenia wiem ze urządzenia Tplinka do najlepszych nie należą .



    Jest tez jeszcze inna dość ciekawa alternatywa Internet w prądzie stosuje się urządzenia zwane Adapter PowerLine, warunek że będzie przesył na tej samej linii elektrycznej (instalacyjnej) w domu.
    Urządzenia nie są drogie, a na pewno w wielu przypadkach taki sposób będzie stabilniejszy niż WIFI.
    Plus tych urządzeń że wpinamy w gniazdko, dusimy guzik odszukiwania urządzeń (parowania,synchronizacja) i na tym praktycznie kończy się konfiguracja
    http://www.komputerswiat.pl/testy/s...niazdka-porownanie-6-adapterow-powerline.aspx
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=PowerLine
     
  7. pikey4

    pikey4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2014
    Posty:
    76
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ropa, Poland
    150 zł za adapter...
    i zadaj sobie pytanie czy nie lepiej sprzedać xboxa i dołożyć do slimki ?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Heh czytasz uwaznie ?? Mozna kupic za polowe

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ja mam cala siec warstwy drugiej oparta na tplinkach i nie sa zle w stosunku cena/jakosc.

    Jak oryginalna antenka nie bedzie dobrze zbierac to wystarczy dokupic inna np. Pentagrama 35 cm i bedzie zbierac sygnal nawet od sasiada :)

    Opcja z Ap jest o tyle lepsza ze taki sprzet mozesz pozniej jeszcze wykorzystac gdzie indziej. Tv, dekoder etc. Adapter wifi z ms to kasa ktorej nie odzyskasz przy sprzedazy konsoli.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Sory za odkop Ale to co teraz napiszę może komuś się przydać ;-)
    Jak w wiadomo w FATach nie ma wifi Ale jest dobry patent. Kupujecie na alledrogo moduł wifi ze slima (35zł) i lutujecie w facie w miejsce MU. Podrzucę zdjęcia później. Cała operacja kosztem MU Ale kto z tego korzysta??
     
  11. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
  12. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawa znana od dłuższego czasu. Było wałkowane "u konkurencji". Miło jednak będzie jak podrzucisz tutorial ze zdjęciami. Sporo osób skorzysta. Od razu uprzedzam. Potrzebna jest lutownica i odrobina umiejętności manualnych. Traci się port na memorkę. Moduł WI-FI do Slim na allegro w tej chwili to ok. 30 zł (za nowy) + KW.
     
  13. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Memory Unit
     
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wlutowałem ten moduł do mojego Jaspera ale nie chce mi go konsola wykryć, przelutowywałem już 2 razy i nadal to samo, lutuję do MU2 pod spód płyty, bez wylutowywania portów, bo nie mam aż tak dobrej lutownicy do tego. Wie ktoś może w czym jest problem ? Port MU2 uszkodzony? Po wpięciu karty pamięci do MU2 to jej nie wykrywa, a pod MU1 wykrywa bez problemu, tylko że ja bym chciał korzystać przynajmniej z 1 portu MU.

    Lutowane wg. schematu 3.3v do 3.3v itd.
    Moduł był sprawny przed wlutowaniem, bo sprawdzałem go w slimie i działał poprawnie.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przenieś profil i aave na pendrive. Mu daj do szuflady pokażesz kiedyś ludziom czego sie używało do zapisu
     
  16. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    MU nie uzywam ale przy sprzedazy konsoli je dolacze i chce zeby dzialal 1 port, profile mam na hdd. Jak to uruchomic te wifi ?

    EDIT:

    To nie działa na fatach, wylutowałem z fata i włożyłem moduł do slimki i działa, a w facie w ogóle go nie wykrywa.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 10, 2015
  17. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wlutowałem już to od góry płyty i nadal nie działa, ten schemat to jakiś pic na wode, który nie działa. Lutowałem już to na X sposobów -,-.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  18. patryko091

    patryko091 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to co zrobisz jak nic nie zrobisz oo Po prostu no nie wiem nie warto już Ci się starać i po prostu musisz ten badziew gdzieś wyrzucić bo innego określenia tutaj niestety nie ma..Taki problem dość ciężki i mało kiedy spotykany i właśnie moje pytanie jest tutaj takie skąd miałeś tego xboxa jakiś nowy kupiłeś czy od kogoś.?
     
Wczytywanie...

Poleć forum