1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Bios

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez piotr5001, Listopad 12, 2009.

  1. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Dobry z powodu spalenia 360 kupiłem 1 przerobiłem ją soft modem wrzuciłem dysk 250gb mam xbmc a widoczne jest tylko 120gb podobno mo zmianie biosu widać na te 250 a dysk mam zrobiony poprawnie
    może ktoś mi opisać jak zmienia sie bios mam xbox 1.4 pal
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A sformatowałeś wszystkie partycje ? nie pamietam dokładnie ale orginalny soft obsługuje tylko dyski do 120 gb a do większych musi być chip bo soft mod to tylko zmiana plików na dysku C żeby wystartował inny dash a nie modchip z innym biosem który obsługuje duże dyski
     
  4. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Dysk sformatowany odrazu w czasie jak go zabezpieczałem a wczytałem ze nawet po softmodzie można wprowadzic bios obsługujący duże dyski
     
  5. lopior

    lopior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem nowy i nie mam uprawnień do założenia własnego tematu dlatego się podpinam pod już istniejący a przynajmniej z nazwy adekwatny do moich problemów. Kupiłem dwa dni temu XBOX360 z dyskiem 120. Konsola miała być spatchowana (może i jest ) ixtremem 1.6. Problem polega na tym że po pierwsze nie mogę oglądać filmów spróbowałem odtworzyć jedną gre (którą miałem ) bez skutków nie słyszę muzyki itp. Co do filmów i podłączenia do komputera to chce sie zalogować do internetu i uaktualnić oprogramowanie. Miałem to już zrobić ale zadzwoniłem do sprzedawcy i powiedział że skoro mam przerobiony soft to przy aktualizacji dostanę bana. Nie ma też powodu tego czynić bo xbox ma ograniczone divixy i nie służy do oglądania filmów. Ok mam odtwarzacz DVD więc mi na tym nie zależy ale potem uświadomiłem sobie, że przecież gry też mają w zawartości filmy no więc nie pójdą. No i ten dźwięk nie wiem jaka jest przyczyna. Co mam robić czy rzeczywiście dostanę bana przy aktualizacji oprogramowania konsoli przez internet?. Proszę o pomoc. Czy zostałem nabity w butelkę przez nie uświadomienie mnie o konsekwencjach przerobienia xboxa. Jak można sprawdzić czy rzeczywiście jest wgrany ixtrem 1.6 . Pozdrawiam i proszę o pomoc.
     
  6. wojtek31

    wojtek31 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chełm Śląski
    To czy masz xtreme możesz sprawdzić wrzucając do napędu kopię zapasową jakiejkolwiek gry. Jeśli ruszy, to znaczy że masz xtreme.
    Co do gier to owszem, mają "wewnątrz" filmiki ale jak uruchomisz już grę to wszystko pójdzie bezproblemowo, nawet filmiki z gry.
    (a dlaczego miałyby nie działać ??!)
    Jeśli chodzi o oglądanie filmów na xboxie to proponowałbym jednak odtwarzacz dvd, ponieważ nie wszystkie działają na x-ie a druga sprawa to dvd na pewno chodzi ciszej niż x.

    Aktualizację zawsze możesz zrobić z pendriva, zgrywając na niego dashboard i uruchamiając konsolę ponownie z penem w usb konsoli. Niekoniecznie trzeba łączyć się z netem. Przy tej fali banów co nas nawiedziła radziłbym na razie nie podłączać konsoli do neta. Z opisów wielu osób wynika że nawet nie warto aktualizować konsoli do najnowszego dasha bo całkiem możliwe że ta aktualizacja przyczyniła się do banowania konsol (możliwe że wgrane jest w niej coś co sprawdza firmware napędu i daje znać microshitowi że masz przerobionego x-a, a po podłączeniu do neta od razu dostajesz bana), choć nie jest to pewne na 100%. Nikt nie wie co tak na prawdę przyczyniło się do zabanowania wielu userów.
    Pozdrawiam
     
  7. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Taaa co do ixtreme jak narazie nie rób update bo jak oberwiesz bana to ci te 120gb zablokują a podobno ixtreme jest już wykrywalny przez microsoft
     
  8. lopior

    lopior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedź. Spróbuję zainstalować nowego dasha z pendraiva. Czy jest tam koń trojański nie wiadomo. Wiadomo (chyba) że nowe gry bez tego dasha nie chodzą. Filmy no cóż nie będę oglądał z xboxa (jaka na razie). Pozdrawiam.
     
  9. lopior

    lopior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze jedno pytanie. Po uaktualnieniu dasha wyskakuje mi napis "Nie można odczytać płyty..." Co prawda sam nagrywałem płyty i nie mam gdzie je sprawdzić nie mogę też dowieść czy jest ixtrem ponieważ nic nie odtworzyłem. Proszę doradzić czy to przez złe nagranie płyty sprawdziłem dwie ten sam napis. Może pomoc jakim programem do nagrywania się posłużyć.Ja użyłem programu Express Burn i niby moja nagrywarka nagrywa R DL. Napis był że nagrało ok. Sam już nie wiem. Pozdrawiam.
     
  10. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Jak nagrałeś grę na dl a nie masz ixtreme toci nie odpali a jak chesz zrobić update to nagraj za pomocą imgburn z prędkościa x2 ale na dobrej płytece np verbatrim lepiej pendrivem update robić
     
  11. piotrasss215

    piotrasss215 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cześć ja mam problem jak połączyć xboxa z laptopem bez przewodowo żebym mógł grac w sieci neta mam na usb pen drive coś w tym stylu proszę o odpowieć na e-maila piotrasss21@wp.pl
     
  12. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    hehe jak masz router z wifi to kup adapter pod xboxa bo zwykłe usb adaptery nie podejdą chyba że pociągniesz kablem :p
     
  13. raper54

    raper54 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Gangst3r

    Gangst3r Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rzeszów
    Ale on chyba pytał o Xbox'a a adaptera do tej konsoli nie znajdzie! Po za tym zaczął się spam na temat konsoli Xbox 360 w dziale XBOX! Panowie moderatorzy gdzie się podziewacie?? hmmm....??

    Odnośnie pytania z pierwszego postu, to można wgrać przeróbkę softmod z exploitem do obsługi większych dysków lub przerobić k0onsole TSOP Flash. Poradniki niebawem zamieszczę na forum :D

    A co do tej sieci to potrzebny jest router, który działa w trybie Wireless AP np. TP-Link WR543G podłączyć go pod Wi-Fi i rozesłać po kablu LAN-em do konsol neta :) ja mam tak zrobione :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum