1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox bład E 71 i 79

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pit2, Lipiec 25, 2011.

  1. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam od pewnego czasu xiak zaczoł mi się zacinać po pewnym czasie natomiast dzisiaj po którymś zacięciu wyskoczył mi błąd 71 i 79 raz uruchomił się bez dysku ale później gdy chciałem włączyć to bez dysku wyskakuje 71 a z dyskiem 79 kod dokładny 1033. Bardzo prosze o porade jak naprawić dzieje się najczęsciej po podlaczeniu kinect.A i do tego gdy się uruchomi bez hdd to po czasie się zetnie i zacznie głośno pracować i scięty caly czas.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    e71 to błąd po nieudanym update dashboardu. Osoby ktore nie posiadaja jtaga mogą zapomnieć o jego naprawie i konsola nadaje się do wyrzucenia. e79, to problem z HDD.
     
  4. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jeśli nie ma tego jtaga nieda się nic z tym zrobić po 2 o co z tym jtagiem chodzi co to jest? i czy nie da rady tego dorobić jeszcze teraz ?
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz spróbować zaktualizować dashboard jeszcze raz, z neta bądź pendrive'a, skasować cache. Ja nie jestem specjalistą ; ) Mój poprzedni post opierał się na informacjach znalezionych na tym forum.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jtag to modyfikacja, mozliwa max do dasha 7371. Jedyne co mozesz zrobic to update do najnowszego plus skasowac cache


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A możesz mi tak na oko wyjaśnić co mam dokładnie zrobić lub dać jakiś link do wytłumaczonego jak to teraz zrobić bo czasem xbox włączy się bez dysku ale po paru min się zetnie a czasem wogule się nie odpali.
     
  8. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    przytrzymać przycisk synchronizacjii podczas startu konsoli-trzymaj aż do wyświetlenia sie dasha
     
  9. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przytrzymałem ale niestety wywala albo błąd e79 albo zacina się poprostu.
     
  10. laser_12

    laser_12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ja od dzis mam to samo z tym ze konsola dziala ale nic nie wyswietla na tv i po chwili ruzne bledy, macie jakas rade??
     
  11. laser_12

    laser_12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A zapomnialem dodac ze wersia plyty to Jasper nieweim czy jest to wazne??
     
  12. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    też jeszcze nie rozwiązałem tego problemu ale byłem u goscia który profesjonalnie się tym zajmuje i bez spojrzenia powiedział że 200zl bd mnie to kosztowac.
     
  13. laser_12

    laser_12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi teraz konsola dziala w ten sposub ze wlancza sie ale na tv niema obrazu, pochodzi okolo 30 sekund i 3 czerwone diody. Po sprawdzeniu jest to kod bledu 0022 wiec zimne luty w najlepszym razie.
     
  14. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    daj jakiś kontakt np gg lub skype poradze ci co możesz zrobić.
     
  15. laser_12

    laser_12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. laser_12

    laser_12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ponownie konsola zaczela dzialac jakim cudem jusz ponad godzine sobie gram , Jasper jest dziwny heh
     
Wczytywanie...

Poleć forum