1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[XBOX] Chip Alladin ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Arekis, Marzec 23, 2010.

  1. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [XBOX] Chip Aladdin ??

    Witam Posiadam Xbox-a z chipem Aladdin (taki juz kupiłem bez dysku bo ziomek wzioł sobie do PC 120GB) i dokupiłem dysk twardy który był uzywany z Xbox-em nieprzerobionym (10GB) . Jak mam sie zabrac za uruchomienie tego padła ??? Wsadzałem juz np. Puchaty Installer 1.3 ale nie botuje tylko wyswietla sie ten obraz Zielone literki Chińskie ://
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    :pco to jest chip alladin?
     
  4. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeciez Wiesz o co chodzi niee ?? No wezcie ogarnijcie to bo ja nie daje rady :shisha
     
  5. michallock

    michallock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co to jest ten chip? nie wiem :p
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mowa o x1. NIe mozeszmiec dysku standardowegto od innego xboxa bo jest zablokowany i dziala tylko na tym z ktorego zostal wyjety. Kup obojetnie jaki na ata.

    Jaki blad wyswietla ci sie w lewym gornym rogu? 16?
     
  7. Golonek18

    Golonek18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Haczów
    Jak miałem xboxa 1 to miałem do niego taka płytkę która można było kupić na allegro i podejrzewam że są dalej dostępne. A była to płyta na której był xbox media center, systemy operacyjne, skórki i różne programy. Za pomocą tej płytki dvd można było odblokować dysk. A wyglądało to tak: wkładałeś nowy dysk do xboxa uruchamiałeś go wsadzałeś tą płytę do napędu i restartowałeś xboxa, wtedy powinna Ci się od razu odpalić ta płytka i gdzieś tam na niej była opcja instaluj nowy dysk czy coś w tym rodzaju. I nie ważne czy dysk był z pc czy z innej konsoli. Po całej operacji instalujemy system (ja polecam evo-x) i programy z tej płytki. Później uruchamiasz xboxa normalnie i w programach musisz znaleźć program do zamykania dysku ale nazwy nie pamiętam i jak znasz trochę angielski to napewno znajdziesz ten program i zamkniesz dysk. Jeżeli go nie zamkniesz to nie będziesz mógł nic na nim zapisać. Pozdro.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz dysk z innej konsoli to nic na nim nie zainstalujesz. Musialbys go odblokowac ale w konsoli z ktorego wyjales. Dlatego najlepiej wlozyc dysk od PC. Co do dasha to obowiazkowo XBMC, EvoX nie jest tak uzyteczny.

    Co do plyty to wlasnie taki installer jak kolega pisal wyzej, np Puchaty. Pamietaj ze musi byc na plycie DVD.
     
  9. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyswietla sie błąd 06 . Dobra dysk oddałem i został odblokowany i sformatowany przez PC . I co dalej ????
     
  10. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Jest ZROBIONE!! ODblokowałem dysk wyczysciłem go i doczytałem ze po włozeniu czystego dysku do konsoli nalezy wsadzic płyte do CD Romu i przytrzymac dłuzej włącznik i zbotowało mi płytke załozyłem blokade na dysk i wgrałem XBMC . DZięki Chłopaki .


    Teraz jak Włącze raz guziczkiem Xboxa to uruchamia mi sie orginalne menu ,. Dopiero jak Przytrzymam włącznik to odpala mi XBMc . Jak to Ustawic ????
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musial bys przelutowac kabelek na chipie.
     
  12. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aaaa , nie chce mi sie juz grzebac bo juz go skręciłem :D .


    Pytanie z innej pułki . mam San Andreas i jak tam uruchomic własne MP3 bo szukam i szuka i nie moge znalezc :// Da wogule Rade ???
     
  13. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    wkladasz plyte, wchodzisz w xbmc, potem w zadkladke naped dvd (twojanazwaplyty) i odpalasz jakby nigdy nic. mam x1, bardzo dobra konsola, w niej dysk 80 i za nic jej nie sprzedam, choc mialem juz calkiem niezle propozycje - multimedialne centrum od M$ :) (oczywiscie wszelakie mozliwosci otwiera nam XBMC i poprawnie skonfigurowane ftp zeby laczyc sie z konsola) :D
     
  14. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Polecacie jakis Najlepszy Autoinstaller z najnowszym XBMC i Świerzymi Skinami ?? Bo mam XBMC z 2008 roku i nie umiem manualnie z aktualizowac .

    Posiadam Xboxa Crystal v.1.6 i podłaczyłem go pod Telewizor Panoramiczny Skiny jakies brzydkie np. mC360 da sie cos z tym zrobic ??
     
  15. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    skiny mozna sciagnac z sieci. ja mam slayers autoinstaler, bardzo dobry instaler, latwo mozna sie po nim poruszac i przed kazda czynnoscia kasujaca, formatujaca lub podmieniajaca sa 2 pytania "czy aby na pewno chcesz to zrobic?" bardzo fajny instaler
     
  16. Arekis

    Arekis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zalezy mi na najnowszym XBMC i fajnych skinach typu Xperience MC360 i innych Ładnych .
     
Wczytywanie...

Poleć forum