1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox czasami dlugo się odpala

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez alladyn21, Styczeń 2, 2010.

  1. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam zauważyłem taki problem. Nie wiem czym on jest spowodowany

    xboxa odpalam padem

    pojawia sie logo xbox360 i chyba z pol minuty widnieje to logo dopiero konsola sie odpali. Jednak nie zawsze tak jest. Czasem zaskakuje odrazu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Jak masz gwarancje to czym prędzej wysyłaj ;) Bo takie rzeczy to powolna zaowiedź RRoD choć nie zawsze.
     
  4. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie możliwe nowa konsola jasper na dodatek ;p tylko stary dash 7*** moze to jego wina
     
  5. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeżeli naprawde aż tak długo się włącza to bym się skontaktował z M$
     
  6. kolcz91

    kolcz91 Banned

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Ja mam konsolę od miesiąca i też tak miałem dopiero z 4 razy. Kupiłem konsolę na allegro przerobioną i mam gwarancję na RRoD na 3 lata. Data produkcji czerwiec 2009r.
     
  7. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no ciekawe czemu tak się dzieje
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A czy podczas włączania konsoli jest w środku płyta ?
     
  9. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no właśnie chyba do tego samego doszedlem maclogan tak płyta zawsze była teraz pare razy odpalilem bez płyty to odrazu zaskakiwało
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A kabel dokrecony w przypadky monitora?
     
  11. kolcz91

    kolcz91 Banned

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Heh ja też zawsze zostawiam w napędzie płytę :D Więc lepiej wyjmować płytę przed wyłączeniem konsoli?
     
  12. lXBOXl360l

    lXBOXl360l Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli masz płytę w napędzie to X przez pół minuty próbuje odczytać płytę to dlatego sie tak włącza.
    Z innymi płytami będzie się uruchamiał normalnie, bez płyty tym bardziej.
    Trochę się spóźniłem z odpowiedzią :)
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to ja mam podobnie , z płytą w napędzie czekam dość długo ( może tak jak Ty z dobre pół minuty ) a bez płyty uruchamia się w parę sekund . Nie wiem od czego to zależy płyta w idealnym stanie , żadnych nawet malutkich rysek nie ma .
     
  14. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przez hdmi idzie i to nie jest tak ze konsola sie wiesza pojawia sie logo xboxa i latają te kolorki na logo wiec widac ze konsola sie nie zawiesiła (ale czasami nawet jak jest płyta w napędzie to leci odrazu) a nieraz czeka sie ze 20 sekund
     
  15. Senseipl

    Senseipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może defrag dysku, cache wywal czy coś.
     
  16. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    prawdopodobnie konsola przed całkowitym uruchomieniem sprawdza zawartość napędu , np ; czy na płytce nie ma aktualizacji . dlatego to chwilę trwa jeśli jest płytka w napędzie , tak gdzieś mi się obiło o uszy
     
  17. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Defragmentacja dysku ? W X360 ???
     
  18. Senseipl

    Senseipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzieś pisano jak to zrobić.
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja mam zawsze włożoną płytę w xboxie 360 i włącza się normalnie :) więc coś nie tak z waszymi konsolami
     
  20. CiSek

    CiSek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    tak ale może masz porządne płyty :D ja też mam zawsze praktycznie płyte w napędzie i odpala mi od strzała żadnego zastoju
     
  21. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    być może, bo mam same oryginały :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum