1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox czasem nie czyta plyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez starydran, Luty 6, 2015.

  1. starydran

    starydran Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam mam pytanko co moze byc przyczyna ze czasem nie rozpoznaje mi dysku ? plytka jest lekko porysowana ale tragedii nie ma wiec chyba to nie jest przyczyna czasem czyta bez problemu ale neiraz musze 3-4 razy wysuwac i wsuwac zeby ruszla mam tylko 1 gre jest to przerobka na lt 3.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    wyczysc laser, jak nie pomoze wymien
     
  4. starydran

    starydran Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    powalilem reka troche w niego jak byl wylaczony i narazie czyta ladnie gre oby nie bylo zby czesto tego problemu bo ja to nawet nie wiem jak to wyczyscic a tym bardziej wymienic
     
  5. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Fifi źle to sformułował, nielaser tylko soczewkę lasera - banalny zabieg. Ile lat ma konsola? Był wymieniany laser/napęd?
     
  6. starydran

    starydran Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    konsola z maja 2011 roku nie wiem czy bylo cos wymieniane bo dostalem ja 2 mce temu :)
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawsze możesz jeszcze podkręcić moc lasera. Jak? Szukaj na forum. Było wiele razy. W każdym razie potrzebny będzie miernik.
     
  8. fanhorizon

    fanhorizon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    98
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Idąc tym tokiem rozumowania - spuść go z 10 piętra
    to będzie chodził jak nówka.
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To nie wina laseru, moj slim tez cierpi na to co jakis czas, wystarczy konsole postawic do pionu i troche poruszac nia na boki zeby czujnik sie ulozyl i spowrotem dac do poziomu i odwrotnie jesli Twoja konsola stoi tylko rob to na wylaczonej konsoli :). Konsola bedzie czytala normalnie plytki :).


    Wysłano z Motorola Moto G
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Te rady wymyśla na poczekaniu? Czy masz zestaw odpowiedzi losujesz do danego posta... czujnik się ułożył .
    OCZYWISCIE ZE TO LASER
     
    nollo lubi to.
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jakos mojej konsoli to pomaga jak czasami nie wykrywa mi plyty w napedzie za 1 wsunieciem tacki.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  12. starydran

    starydran Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a da sie ten laser jakos wyczyscic bez rozkrecania ?
     
  13. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Są takie plyty do czyszczenia lasera ale ja tego nie stosowałem w klocku. Więc może sie wypowie ktoś kto miał z tym styczność; )

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
     
  14. fanuugier

    fanuugier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Używałem takiej właśnie płyty do czyszczenia lakieru ale w moim przypadku to niestety nic nie dało niestety. Takie coś się może sprawdzić ale przy jakiś mniejszych uszkodzeniach bo tak to niestety nie daje jakiegoś porządnego efektu co było dla mnie wielkim bólem

    ------
    Czego szukasz, znajdziesz tu http://nataliabednarek.yolasite.com/ prawda że ciekawa oferta!
     
    Ostatnia edycja: Maj 4, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum