1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox czyta tylko ntsc

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mateusz232, Styczeń 18, 2009.

  1. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam

    Jesli xbox czyta tylko NTSC płytki czy wymiana napędu pomogła by coś ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    Chyba nie a NTSC czyli czyta plytki z Ameryki i Region Free z PAL niestrty nie dzialaja :O ale na NTSC chyba nawet weicej zagranicznych stron jest co na NTSC daja gry np. po 7 partow na MU ale wiesz po 1gb :D
     
  4. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie.
    Masz konsole z regionem na USA.
    Region zapisany jest na płycie głównej XBOXA nie w DVD.
     
  5. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a co do zasilacza do konsoli z USA to musi być jakiś specjalny czy jak ?
     
  6. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Chyba się wpakowałeś w to samo co ja;). Ja też kupiłem swojego pierwszego X'a sprowadzanego z USA. Problemów masa była z nim ;/. Po pierwsze te gry w systemie NTSC. NO po prostu koszmar, ani od nikogo nic nie pożyczyć ani żadnych gierek po polsku nagrać (chyba że jest region free). Po drugie właśnie ten przeklęty zasilacz. Skończyło się na tym że musiałem kupić nowy gdyż w Ameryce jest inne napięcie w gniazdkach:eek:.
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zasilacz niestety trzeba kupić europejki.
    W USA płynie w gniazdkach 110V.
    Jeśli podłączył byś zasilacz 110V to w najlepszym wypadku spaliły się bezpiecznik w zasilaczu a w najgorszym spalił by się zasilacz wraz z konsolą.

    Trzeba zakupić europejski zasilacz pod 240V odpowiednio do modelu konsoli.
    Obecnie modeli zasilaczy i konsol są 3 rodzaje.
     
  8. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na szczęście nie kupiłem ale się przymierzałem :)


    Dzieki za info :)
     
  9. haker213

    haker213 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy można przekonwertować grę z PAL na NTSC?
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W nowszych konsolach/grach NIE
     
Wczytywanie...

Poleć forum