1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox - dziwny problem :/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Piesnababy, Lipiec 5, 2009.

  1. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Witam.
    Mam dziwny problem z xbox'em.
    Otóż gdy chcę załączyć jakiś film z pen-drive , pokazuję się takie coś:
    http://i43.tinypic.com/30hmnwp.jpg
    Konsola jest przerobiona iXTREME 1.6 , ma najnowszy dashboard i ostanio pobrałem najnowszą aktualizację na kompa , po czym przegrałem na pen-drive i zauktualizowałem.
    A dalej pisze że muszę zaktualizować...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Ale co zaktualizowałeś? Nie wiem czy się da to przez kompa, ale wydaje mi się, że aby oglądać filmy (te które wymagają aktualizacji) to trzeba to zaktualizować przez x'a :)
    Nie pobrałeś czasem NXE? :D
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    żeby oglądać filmy .avi musisz mieć konsolę podłączoną do Live...

    W innym wypadku możesz oglądać tylko wmv
     
  5. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Czyli WMV powinno bez problemu chodzić , ok
    Spróbuję
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Żeby oglądać filmy AVI na Xboxie 360 musisz pobrać z Xbox LIVE kodeki i zainstalować je na HDD czy karcie pamięci, oraz musisz być zalogowany do Xbox Live żeby oglądać film :)
     
  7. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    A po co zalogowanym?
     
  8. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Przecież Pablooo już mu to powiedział ;p
     
  9. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Ale to do dupy właściwie , czyli jak np. mam już ściągnięte i wgrane te kodeki itp . itd. to dalej muszę mieć podłączoną konsolę do internetu , żeby oglądać te avi.?
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zależy od konsoli ja mam odłączoną od netu i filmy chodzą. Zobacz może Ci pójdą bez logowania do LIVE, jak nie to musisz się zalogować innego sposobu nie ma.
     
  11. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    A jaką masz wersję xboxa , jaki iXtreme itp itd?
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja mam xboxa 360 elite (falcon) bez przeróbki
     
  13. Wujekchupa

    Wujekchupa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Microsoft interesuje się jakie to filmy piracimy w Polsce :DD:cool:
     
  14. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Też mam Falcona , ale z przeróbką.

    KUPA WMV też nie działa ;/
     
  15. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pierwsze słysze ze jak chce ogladać filmy musze być podłaczony do liva

    ja zaktualizowałem konsole do filmów i tyle, moja konsola wiecej nie widziała kabla sieciowego a filmy działają

    wiec nie trzeba miec konsoli podłaczonej do neta
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli Ci wmv nie działa to już dziwne ;) Wchodzisz w moje filmy i tam odtwórz z płyty?
     
  17. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    z Pendriva.
    Znowu wyskakuje błąd ...Kod stanu 68 . . . ......
     
  18. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    jak mam ten sam problem, lecz chyba znan rozwiązanie .
    Każdy film potrzebuje inny codec który musisz ściągnąć przez xlive jeżeli trafi się film z taki samym codekiem to nie musisz byc podłączony do xlive

    Pozatym trzeba być zalogowanym bo jak inaczej wejdziesz do xlive? żeby cos ściagnać MS musi wiedzieć jaki nick itp ?
     
  19. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Poradziłem sobie
    Podłączyłem konsolę do internetu , założyłem konto na x-live , załączyłem film i oczywiście wyskoczył błąd , ale była taka opcja "dokonaj aktualizacji" (czy jakoś tak ) więc klikłem i ściągnałem kodeki (5mb) . Zainstalowały się na karcie pamięci i filmy już pięknie działają.
     
  20. Paulo12

    Paulo12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gostynin
    Mi po podłączeniu do live i zaktualizowaniu konsoli chodzą normalnie wszystkie filmy avi. Nie trzeba byc online zeby taki film działał lol;p
     
  21. VaTeD

    VaTeD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sławków
    Trzeba podłączyć do LIVE i wyskoczy aktualizacja sterowników DivX (czy jakoś tak) ja nawet po przeróbce podłączyłem do neta i mi ją ściągło i wszystko chodzi bez problemów ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum