1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Elite - Pytanie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Keres, Maj 9, 2010.

  1. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1.Chcialbym sie zapytac czy kazdy xbox elite to wersja z plyta glowna Jasper?
    Pytam bo nie jestem w temacie i nie wiem czy byly tez Elite z Falconami.

    2.Jesli sa tez z Falconami , to zasada ta sama co w xbox arcade czyli napiecie 12,1V wtedy bede wiedzail ze to Jasper ?Czy moze w elicie sie jakos innaczej to sprawdza?

    Czekam na odpowiedzi , oczywiscie za kazda madra odpowiedz dziekuje :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    Sa Elite Falcony ale wszystkie sprzedawane w sklepach to raczej Jaspery;] patrz na date produkcji albo zapytaj sprzedawce :)
     
  4. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    jasne, że sa elite falcony, falcon to plyta glowna, wiec dotyczy wszystkich typow obecnie produkowanych konsol, lecz koniecznie dowiedz sie jaka jest data produkcji, kupując w mediaexpert itd możesz zostac oszukany :)
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    jaspery zostały produkowane chyba od listopada 2008 roku wiec od tej daty;))
     
  6. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Daty produkcji przez to male okienko w pudelku raczej nie da sie zobaczyc.
    Ale wiem ze napiecie 12,1V to jasper , czy tak samo jest w elicie jak i w arcade?
    Chyba ze da sie jakos zobaczyc date innaczej niz przez to okienko , jesli wiecie to piszcie ;p
     
  7. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Najszybciej jaspera rozpoznasz po zasilaczu mają 150W i oczywiście po dacie produkcji w tej chwili większość sprzedawanych konsol to jaspery chyba że kupujesz w Tesco itp tam możesz kupić wszystko :) wszystkie wersje sprawdza się podobnie.
     
  8. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    zasilacz 150W jak to kolega napisal wczesniej :p ale przez to kienko idzie zobaczyc wiec lookaj tam na date ;)
     
  9. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Przez okienko idzie zobaczyć, czasem wsadź palca i ' przesuń ' konsolkę :).
     
  10. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Jak wyżej, ja swojego Arcade wykryłem właśnie przez dziurkę i magiczne 21.1A :D
     
  11. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lekka pomylka , mysle ze chodzi ci o 12.1V :D

    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi , pomoze mi to w wyborze , jednak nadal waham sie pomiedzy arcade ,a elite :p
     
  12. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Jeśli nie zależy Ci na dysku to kup arcade.
     
  13. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Kup arcade i dokup dysk wychodzi taniej.
     
  14. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witaj. Ja mam xbox'a elite z dyskiem 120 GB i jestem bardzo zadowolony. Aby się dowiedzieć, czy to Jasper, czy to falcon to zobaczy na tym kwadraciku czy jest 12.1A jeżeli tak to na 100% jasper. Możesz też zobaczyć na zasilaczu jak 150 W to jasper a jak 175 to falcon. Pozdrawiam.
     
  15. najs

    najs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Arcade, to naprawdę rozsądne wyjscie dla ludzi z malym budzetem.

    Poza tym nie kazdemu zalezy na dysku ;)
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    np. ja kierowałem się kolorem, biała by mi nie pasowała do czarnego TV i systemu audio.
    Co do HDD najlepiej go mieć :)
    Jak masz kasę na Elite do bierz śmiało.
     
Wczytywanie...

Poleć forum