1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Elite - wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez royaldevil, Lipiec 18, 2011.

  1. royaldevil

    royaldevil Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Zamierzam sprawić sobie internet wifi od tp bez modemu, który kupiłbym prywatnie np. na allegro. Chciałbym korzystać z tego internetu również na konsoli xbox elite. Nie chcę łączyć modemu i konsoli kablem, bo odległość spora i bez sensu kabel ciągnąć przez całe mieszkanie. Nie chcę też kupować oryginalnego adaptera od ms za ponad 200zł, bo strasznie drogi jak na takie małe ustrojstwo. I tu moje pytanie, co muszę kupić, żeby xbox działał na wifi bez problemu? Można np. kupić 2 modemy, jeden byłby podłączony do gniazdka tel. a drugi łączyłby się z nim przez wifi i tego drugiego podłączyć kablem do konsoli? Prosiłbym o konkretne modele i instrukcje, i bez specjalistycznego słownictwa bo jestem zielony w tych sprawach :p Z góry dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam

    Edit: Dzięki wszystkim za pomoc, kupie sobie jakiś access point i do niego podłączę konsole :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheStasiooo

    TheStasiooo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moim zdanie nie dało by rady. Ale nie moge być pewny na 100%. Może poszukaj urzywanego na allegro. :)
     
  4. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
  5. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co wiem pozostaje Ci tylko tańszy zamiennik lub używka z allegro nieco taniej, bo m$ zarabia na tych adapterach i to nie mało.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Możliwe, że się mylę, ale jak przeglądałem podobne tematy, to każdy pisał, że tylko oryginalny adapter. W takim wypadku, na twoim miejscu wcale bym nie kombinował. Poza tym takie urządzenie nie kosztuje ponad 200 zł, tylko 170 - cena z allegro.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modemy nie maja wifi bo modem nie potrafi dzielic internetu, tobie jest potrzebny router ADSL z wifi i np access point ktory bedzie ściągał ten sygnał i przetwarzał go na kablowy i ten kabel dajesz do konsoli
     
  8. royaldevil

    royaldevil Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak możesz to proszę o link z nowym oryginalnym adapterem, jakoś ja nie mogę znaleźć w takiej cenie jak mówisz.

    No właśnie mówiłem że sie za bardzo nie znam i router i modem to dla mnie jedna bajka :)
    Mógłbym prosić o jakiś przykład takiego urządzonka?
    Chodzi o to, że modem łączy się przez wifi z owym routerem, który kabelkiem podłącze do xboxa? Jeśli tak to napewno skorzystam :)
     
  9. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
  10. royaldevil

    royaldevil Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, ale z dostawą i tak wychodzi 200zł, i do tego używany.
    Bardziej mnie zainteresował post !Brudsiena i czekam na dalsze info :)
    Da się zrobić tak, że jeśli konsola będzie blisko komputera, to mieć wtedy internet przez komputer, który łączy się przez wifi? I jakim kablem trzeba podłączyć wtedy konsole do komputera i czy musi być on wtedy włączony?
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale autor tematu ma internet ADSL, a ze nie ma samodzielnego modemu musi kupic router z modemem
     
  13. royaldevil

    royaldevil Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Modem będę będę miał od tp, taki:

    Zestaw instalacyjny z modemem WiFi ZTE (WiFi ZTE ZXV10 W300) umożliwia samodzielne uruchomienie usługi neostrada tp. Dzięki wykorzystaniu technologii ADSL modem umożliwia użytkownikom prywatnym i firmowym korzystanie z szerokopasmowego dostępu do Internetu. Zestaw przeznaczony jest do podłączenia czterech komputerów PC poprzez porty ethernet oraz wielu komputerów poprzez sieć WiFi. Urządzenie posiada wbudowany router i firewall pozwalające na komfortowe i bezpieczne korzystanie z internetu.

    Więc wystarczy, że kupię ten access point, który złapie sygnał wifi i prześle go kabelkiem do xboxa?
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    to jest router wiec wystarczy dokupić access point
     
  15. baihu

    baihu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. President

    President Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
  17. boruch

    boruch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up, a czy ty czasem nie podłączałeś tego przez USB? :p Po prostu masz internet neo z gniazdka telefonicznego, do tego gniazdka podłączasz swój router z ADSL firmy ZTE, masz WiFi w całym domu, kupujesz jakiegoś access pointa, lub to cudo z allegro z linku wyżej za 100 zł, po prostu coś co zamieni ci sygnał z Wifi na skrętkę RJ-45, to dajesz do Xboxa i wszystko powinno hulać, o ile dobrze będą urządzenia skonfigurowane.
     
  18. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
  19. ToXiC1964

    ToXiC1964 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
Wczytywanie...

Poleć forum