1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox ethernet błąd DNS

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gr@ju, Styczeń 12, 2014.

  1. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam,

    podpiąłem X-a kablem ethernetowym bezpośrednio do routera i wywala mi błąd DNS?
    DNS ustawiłem na automatyczne, próbowałem także ręcznie wpisać DNS-y 195.204.152.34 - 217.98.63.164 i te także nic nie dały :/
    neta mam z noestrady tzn tfu orange ;)
    pomożecie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Nie masz czasem RGH? Przy RGH będzie błąd DNS
     
  4. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    mam rgh. czy to znaczy, że nie połączę się z netem?
     
  5. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
  6. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Wywala błąd DNS, ale masz neta. Odpal FSD i zobacz czy ściągnie okładki.
     
  7. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Łącze się bezpośrednio po kablu. konsola łączy się tylko z siecią ale z netem już nie. Jak próbowałem pobrać okładkę to wyskoczył komunikat o braku połączenia z internetem.
    Przy testowaniu połączenia w oryginalnym dashu wyskakuję błąd DNS
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    DNS'y masz zablokowane aby się z XBL nie połączyć, to normalne przy RGH.
    Okładki natomiast powinno pobrać w FSD... - najedź na jakąś grę, daj Y i Refresh Covers.
     
  9. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    gdy chce pobrać okładkę w FSD to na dolnym pasku pojawia sie informacja: STATUS: HTTP: 3 (pozostał 0.00kBps) i okładki nie pobiera. Pochwili zmienia sie na STATUS: Nic

    Ale hmmm jeśli dns-y są zablokowane to jak ma pobrać okładkę nie łącząc się z netem? :D
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    czyli do pobierania okładek wymagane jest konto w JQE360?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, ja po prostu tak się domyślam, że z tamtych serwerów są pobierane.. Wystarczy, że podłączysz konsolę do neta i klikniesz Refresh Cover, po chwili okładka powinna automatycznie wskoczyć.
     
  13. Gr@ju

    Gr@ju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    to może ja posiadam takie tytuły do których nie może znaleźć okładek :)

    ok działa... nie zauważyłem, że zostawiłem IP wpisane na sztywno - zmieniłem na Auto i działa.
    Okładki się i opisy się ściągają (jest jakaś możliwość aby były po polsku?) ale pogoda nie działa.
     
  14. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Pogoda mi też nie działa. Wyświetla, że zły kod chociaż jest świeżo wygenerowany.
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Łączysz sie z kompa z fsd ( z przeglądarki ) i samemy wklejasz opisy, skopiowane np. z wikipedii :D i zapisujesz.


    Wysłane z tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum