1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox HDMI LCD LG i brak sygnału

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fantomx, Luty 24, 2010.

  1. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    po podłączeniu Xboxa do tv lcd lglh9000 - czarny obraz brak jakiejkolwiek reakcji ... Komunikat "Brak sygnału.." serwisant LG mówi ze to sprawa jakiś protokołów związanych z HDCP. TV jest nowy także wątpię żeby czegoś nie obsługiwał.. Kable hdmi sprawne, wejscia w tv i konsoli sprawne. Po podłączeniu przez hdmi do samsunga wszystko smiga... Tv uaktualniony, konsola również.

    Konsola elite z 08.2009 .
    tv LG LH9000 tegoroczny model. (na starszym LG tez nie działa)

    ma ktoś podobne doświadczenia a co najważniejsze jakieś rozwiązanie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    mhy jak masz tv z 3ema HDMI to na pilocie masz menu do wyboru wtyczek AV HDMI ITD ... sprawdz jaki nr. ma Twoj hdmi podpiety do konsoli . i wybierz go w owym MENU
     
  4. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w lg podświetla sie to HDMI do ktorego jest podpięty kabel takze nie ma problemu z wybraniem wyjscia .. problem z tym ze tv widzi ze cos jest podpiete ale pokazuje brak sygnalu
     
  5. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    no wiem czasami sie nie wyswietla na kolorowo ale ok '

    pilot >menu> opcje> oznaczenie wejscia > hdmi>gra

    ps. sprawdz czy dziala konsola w componencie i trybie HDREADY
     
  6. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    @Fantomx jedyne co moge ci poradzić to:

    - spróbuj inne wejście hdmi
    - inny kabel

    któras z tych opcji musi zadziałać. W moim samsungu np ps3 nie działa na hdmi3 nie wiedziec czemu.

    w ostateczności component.
     
  7. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    aha ps. ja uzywam kabla hdmi od dekodera:D sprawdz inny kabel od nie wiem jakies dekodera od satelity lub cos w ten desen
    i sprawdz inne hdmi jak mowij kolega wyzej :p
     
  8. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Ja mam tv LG 37LH3000 i wszystko śmiga normalnie - dodam że kabel hdmi 1.3b
    Spróbuj na innym tv zmienić ustawienia HDTV na rozdzielczość optymalna albo przywróć ustawienia fabryczne konsoli i wtedy podłącz pod LG'ka ;]
    Powinno pomóc ;]
     
  9. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ustawienia fabryczne byly przywracane na konsoli i tv .. kable sprawdzone bo gdy podłączam do samsunga wszystko smiga..
    do lg obojetnie na jakie wejscie hdmi podlacze to przeszukuje wszystkie dalej to samo... malo tego podłączam analogiem to w konsoli nie moge wejść na ustawienia ekranu hd - sa nie podświetlone.. no dobra to robie tak podłączam hdmi do samsunga zmianiam na konsoli rozdzielczosci 1080 720 itd zapisuje i spowrotem do lg i dalej d....
    wygląda to tak jakby te dwa urządzenia wogole sie nie widzialy .. a (powtarzam) na samsugu wszystko smiga!!! bez problemu i ustawiania. o co chodzi z tym LG?
     
  10. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    a pytanie mam masz dzwiek ?
     
  11. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    brak dźwięku... napis "Brak sygnału" lata po ekranie.! Będę dzisiaj dalej serwis męczył bo przynieśliśmy innego lg tez wysoki model tylko mniej cali i ten sam efekt! Problem jest tylko z LG!
     
  12. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Miałem tak samo, trzeba poprostu zmienić na mniejszą rozdzielczość. Masz ustawioną za wysoką. Podłącz do innego sprzętu u kolegi/babci/dziewczyny i ustaw mniejszą rozdzielczość.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Też tak miałem na Samsung-u.
    TV obsługuje 1080p (FULL HD) zobacz w instrukcji.
    Ja tak miałem przy aktualizacji konsoli do NXE, po zaktualizowaniu konsola przestawiła mi się na rozdz. 1080p i na TV był napis "brak sygnału" i było to spowodowane że mój TV nie obsługuje rozdz. 1080p tylko max 1080i i musiałem konsole podłączyć pod TV LCD FULL HD i przestawić na 720p i obraz się pojawił :)
    Po po prostu jak masz TV który obsługuje rozdz. max. 1080i to podłącz do TV FULL HD i przestaw na 720p i obraz powinien być.
     
  14. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kombinowałem juz z wszystkim najgorsze będzie to pewnie jakas bzdura ;-)
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To TV ma coś z HDCP. Męcz serwis może oni coś pomogą, jak nic to nie da podłącz konsole przez component.
     
  16. jendkerss

    jendkerss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legionowo
    no to może ja spróbuje pomóc... też mam kolego lg... i miałem taki sam problem ale z laptopem... po podłączeniu lapka do tv po hdmi było brak sygnału... zadzwoniłem do lg... powiedziałem jaki jest problem... przyjechał serwis i spierał się ze mną że to na pewno wina laptopa... ale pokazałem że na innym tv lg wszystko działa... tv zabrali do swojego serwisu... po tygodniu go zwrócili... coś tam było z firmware tv nie tak... ale nie pamiętam dokładnie co... w każdym razie tv wrócił i nagle zaczęło wszystko działać... kłóć się z LG bo tam debile pracują którzy nie mają o tym zielonego pojęcia... niech przyjeżdzają zabierają i naprawiają to...
     
  17. jendkerss

    jendkerss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legionowo
    przypomniało mi się... był to błąd z danymi "EDID" (EDID odpowiada za przekazanie informacji o tv do konsoli czy też komputera po hdmi) przynajmniej u mnie był taki błąd... zauktualizowali EDID i wszystko pięknie śmiga...
     
  18. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Czemu co chwile jest problem z hdmi? To jakaś wada fabryczna czy co?
     
  19. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Ja bym spróbował na innym kablu najlepiej 1.3b - o ile jeszcze nie testowałeś. A najlepiej to pomęcz serwis bo to raczej ani nie wina kabla ani konsoli, a jak ktoś wyżej wspomniał firmware tv ;]
     
  20. Itaro14Q

    Itaro14Q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    miałem taki problem wiesz co trzeba zrobić po pierwsze musisz mieć drugi tv z lcd i na tym drugim w ustawienaich TVHD czy cos poprzestawiać rozdielczości tak żeby pasowały do twojego TV u mnei tak było i to zadzialało niewiem dlaczego tak jest i ci nie powiem poprostu tak jest ja mam ustawione na 1080i :D
     
  21. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Już próbował i nic! Czytaj wszystkie posty a nie tylko jeden .
     
Wczytywanie...

Poleć forum