1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox-hdmi-lcd restart konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kmmepl, Luty 23, 2009.

  1. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam problem z moim xboxem (Jasper hdmi) po podłączeniu do samsunga le32a551 (Full HD) Więc po odpaleniu xboxa i przełączeniu na tv na inny kanał i spowrotem na hdmi konsola się restartuje dzieje się tak gdy przy włączonej konsoli wyłączy się tv i włączy

    Mam wyprowadzony dźwięk przez kabel optyczny bezpośrednio z x'a do kina domowego

    Czy ktoś też ma taki problem i jak temu zaradzić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. luki02

    luki02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam taki sam problem.
    LG W2252V połaczone też przez HDMI
    nawet wyłączenie -> włączenie monitora powoduje reset konsoli.
    EDIT:
    okazuje sie że po połaczeniu konsoli z monitorem przewodem VGA taka sytucja nie występuje.
    czyżby to miało jakiś zwiazek z właściwościami sygnału cyfrowego ?
    moze ktoś sie na tym zna? prosze o pomoc, jeśli jest jakieś inne rozwiazanie niż korzystanie z VGA
     
  4. wiecach

    wiecach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem ale ja w swoim sonym mam opcje obslugi urzadzen przez hdmi, trzeba poszukac w opcjach czy nie ma wlaczonej wlasnie takiej obslugi (z mojej wiedzy wynika, ze xbox nie posiada takiej opcji tzn nie mozna nim sterowac poprzez telewizyjnego pilota) jest jeszcze opcja automatycznego wykrywania urzadzen podlaczonych przez hdmi ;)
     
  5. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziś pobawiłem się z tym trochę i jak wyjmę wtyczkę z componenta to mogę przełączać programy i nic się nie dzieje a jak ja włączę to zaraz X się uruchomi ponownie.

    wydaje mi się że winę za to ponosi kabel komponent bo jak zmienimy kanał w TV to nie ma odbioru z kabla HDMI i konsola zaczyna wysyłać sygnał do tego kabla, a po wznowieniu połączenia konsola się musi włączyć ponownie żeby wysyłać sygnał do HDMI. Jak nie ma komponenta to konsola przy zmianie kanału zostaje bez połączenia i jako że nie ma innych kabli, oczekuje na włączenie HDMI,

    kabel komponent mam nieoryginalny z przełącznikiem HD-SD (przełączanie przełącznika nic nie zmienia) może ktoś wie jakie nóżki mu uwalić żeby działało samo gniazdo optyczne?
     
  6. luki02

    luki02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kierując sie spostrzeżeniami kmmepl'a upatrzyłem coś takiego:
    poczatkowo X'a miałem połączonego kablem HDMI do monitora a kablem A/V na VGA (z dwoma czinczami do dzwięku) dzwięk do głośników. wtedy własnie istniał problem resetowania sięX'a podczas zmiany źródła sygnału na monitorze, albo wyłaczeniu>włączeniu monitora. Jednak używajac samego kabla HDMI nic takiego się nie dziąło. Więc problem jest po stronie X'a i jego nie za dobrej obsługi 2 wyjsć jednocześnie, nie kabla..problem rozwiązałem podłączajac dzwięk przez wyjście słuchawkowe w monitorze do wejścia AUX w głośnikach. ale to chyba kmmepl'a nie ratuje, zgadza się ?
     
  7. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no niestety nie mam wyjścia cyfrowego dźwięku w telewizorze a efektu tracić nie chce. nic chyba zostaje tylko włączyć i nic nie przełączać
     
Wczytywanie...

Poleć forum