1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i amplituner -opóźniony dźwięk

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez 65userow, Sierpień 6, 2011.

  1. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam nadzieje że teraz dobry dział.
    Tak więc na wstępię zaznaczę że posiadam amplituner Yamaha RX-V 367. Połączenie mam następujące:
    Xbox-[HDMI]>Amplituner-[HDMI]>TV
    Jest jednak problem z głosem. Ma on opóźnienie prawie 1 sekundowie. Przeszkadza to bardzo w grze.
    Próbowałem podłączyć bezpośrednio Xboxa do TV(też kablem HDMI) i takich opóźnień nie było.
    Mam jeszcze do amplitunera podłączony odtwarzacz DVD(też kablem HDMI) i takich opóźnień nie ma
    Jakieś jeszcze rady? Bo już nie mam pomysłów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    budżetowy amplituner wiec nie oczekuj rewelacji. proponuję podłączyć xbox'a kabelkiem optycznym i napewno problem nie będzie już występował
     
  4. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I tak go otrzymałem za darmo ;)

    Spróbuje kabel AV od xboxa przerobić tak aby wtycznia do konsoli wchodziła wraz z kablem hdmi

    Edit:
    Faktycznie, nie ma opóźnień, ale chciałbym mieć dźwięk 5.1. Da się jakoś?
     
  5. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    tylko po opticalu będzie dźwięk 5.1
     
  6. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No właśnie nie. Przerobiłem oryginalny kabel dołaczony do konsoli, i mam w nim wtyczki żółty, biały i czerwony. Te 2 ostatnie podłączyłem do amplitunera.
     
  7. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
Wczytywanie...

Poleć forum