1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i głośniki 5.1

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez x360fb, Styczeń 1, 2009.

  1. x360fb

    x360fb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Mam takie pytanie czy Xbox 360 obsługuje system głośników 5.1? Mam takie DVD przez które można puścić dźwięk AV czyli np przez x360 ale działają tylko 3 głośniki (2 przednie i centralny). Nie wiecie może czy to xbox nie obsługuje czy gry może nie obsługują i dlatego tylne głośniki nie działają?
     
    gti lubi to.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    5.1 obsługują tylko niektóre gry
     
  4. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    poza tym masz wyjście optyczne, którym musisz się posłużyć jeżeli chcesz 5.1, ale potrzebujesz dekoder dźwięku
     
  5. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Można również tak przerobić kabel aby dźwięk był we wszystkich głośnikach (mam na myśli kabel VGA/chinch), ale będzie to kopia stereo we wszystkich 6 kanałach. Ja tak zrobiłem u siebie i jestem bardzo zadowolony. :D
     
  6. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie wiem jak to jest...
    ale jak masz pod Tv głośniki 5.1 to ie bedą grały wsztstkie ??
    Czy tylko w niektorych grach ??
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    ale jak masz je podłączone pod tv? przez kino? jakimi przewodami?
     
  8. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    mam głośniki creative P580. Standardowo jeżeli podłączy się dźwięk z kabla VGA do AUX to będą działać tylko przednie i niskotonowy. Ja ten kabel podzieliłem na 3 równoległe i podłączam je na czas grania tam gdzie podłącza się kable od karty dźwiękowej (zielony, pomarańczowy i czarny). Dzięki temu grają wszystkie głośniki czyli 5 satelit i niskotonowy. :D



    edit...
    Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie chętnie pomogę.
     
  9. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    Niestety ale Twoja przeróbka nie daje efektu dźwięku przestrzennego, tylko powoduje to, że wszystkie satelity grają jednakowo.
     
  10. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Wiem i tak też napisałem wcześniej. Nie jest to dźwięk przestrzenny, ale wydaje mi się, że lepiej się gra, kiedy jest się "otaczanym" przez dźwięk (nawet przez 3x 2.0). :p Prócz tego głośniki grają głośniej bo wykorzystujemy 5 a nie 2.
     
  11. birdos

    birdos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Silesia
    Jeżeli gra nie obsługuje 5.1 wtedy zawsze będą grały tylko 2 głośniki przednie i subwoofer i obojętnie ile masz głośników, ale są kina domowe z opcją np VSM czy Matrix, które wirtualnie dzielą dźwięk nawet jeśli jest 2.0 czy 2.1 i przerabiją na 5.1 czy więcej (np. kino LG robi nawet do 10 glośników) wtedy nei trzeba przerabiać żadnych kabli tylko doczytać instrukcję jak to włączyć :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum