1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i iinternet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Skalpelx18, Styczeń 25, 2011.

  1. Skalpelx18

    Skalpelx18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem, nie mam modemu ani routera, mam internet przez kabel i tylko tyle więc jak mam podłączyć internet do xboxa? bo wszedzie gdzie czytam w poradnikach to jest mowa o modemie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Kablem :) podpinasz kabel bezpośrednio do konsoli.
     
  4. Skalpelx18

    Skalpelx18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem tak i wybrałem opcję 'dołącz do xbox live' no i problem z połączeniem pisało, że został podłączony kabel ethernet itp itd ale nie dało się połączyć
     
  5. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Jaki kabel podłaczyłeś do konsoli ?? Jeżeli ten z internetu to musisz poprosić swojego dostawcę żeby dopisał ci mac xbox'a na serwerze żebyś mógł korzystac z tego łącza. Jeżeli próbujesz podłączyć konxole do komap kablem cross to musisz na kompie włączyć udostępnianie połączenia internetowego.
     
  6. Skalpelx18

    Skalpelx18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podłączałem do konsoli ten kabel od internetu, który mam podłączony do komputera
     
  7. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice


    Przecie koncowka jest taka sama czyli RJ45, a to ze jeden ma dwie pary zyl, a drugi cztery to juz zalezy od kategorii kabla, oba kable umozliwiaja uzycie telefonu czy tez linii faksu ale w polsce malo kto z tego korzysta no i to musi byc kabel z 4 parami i odpowiednio obrobiony
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    po co te dywagacje na temat kabla? przecież od kompa działa internet więc na X'e też będzie chyba że dostawca poblokował sieć.
     
  10. poliway

    poliway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpinasz kabel i powinno dzialac
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo pokazał niby dwie inne końcówki, a w rzeczywistości sa to te same, jeszcze tu ktos wejdzie i przeczyta bledne informacje, a jak kolega ma tylko kabel sieciowy przychodzący do domu to na 99% usługodawca przydziela neta po mac'u ewentualnie po PPPoE
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    kolego Skalpelx18:

    wal śmiało do dostawcy internetu i proś o dodanie konsoli do sieci.
     
  13. Skalpelx18

    Skalpelx18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok , tak zrobię :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum