1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i internet/xbox+pc

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Viral, Styczeń 16, 2010.

  1. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem tu nowy (jak widać) więc moje pytania mogą być trochę głupie, ale..

    1. Czy żeby grać w gry online, (takie jak np. COD:MW2 )muszę coś wykupywać (np. gold account) czy wystarczy, że posiadam router?

    2. Wiem, że istnieje możliwość podłączenia Xbox'a z ekranem komputera. Czy ktoś był by łaskaw podać mi nazwę takiego kabelka? I czy taki kabel można kupić w takim Empiku czy Media Markt?

    Aha, chcę dopiero zakupić Xbox'a (Elite) także mam pytanie. Czy konsole często się psują, rysują płyty? Słyszałem różne opinie..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    1- Pierwszy miesiąc gry ( GOLD-a ) masz gratis , liczy się od rejestracji konsoli na LIVE . Możesz na konsoli założyć 3 konta , każde z 1 miesięcznym darmowym GOLD-em . Potem musisz wykupić abonament ( tzw. zdrapkę ) na 1, 3, 12 miesięcy . Co do cen zajrzyj np. na allegro .
    2- Jest możliwość takiego podłączenia ale nie pamiętam dokładnej nazwy tego kabelka .
     
  4. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki za szybką odpowiedź :)
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    co do psucia - jeśli masz gwarancję dzwonisz do MS i przysyłają kuriera , więc to nie problem . Nowe konsole są raczej ( prawie ) bezawaryjne . Co do rysowania płyt - instaluj gry na dysku twardym i nie ruszaj konsoli gdy płyta jest w środku i będzie OK.
     
  6. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Podłączenie do monitora tak? No to zależy jakie masz wejście w monitorze, ja osobiście używam przejściówki HDMI na DVI, obraz wtedy nie traci jakości. Tylko mam taki problem, że odtwarza mi w 16:9, ale da się przeżyć :)
     
  7. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok wielkie dzięki! I teraz już moje ostatnie pytanie. Na allegro znalazłem aukcję, w której są:

    Konsola Xbox 360 Elite
    1 bezprzewodowy pad czarny
    Baterie do pada
    Dysk twardy 120 GB
    Kabel Component
    Zestaw Mikrofon wraz ze słuchawkami
    Kabel do podłączenia z internetem
    Karta z dostępem do Xbox live
    Zasilacz + przejściówka

    I to wszystko w cenie 950zł (z przesyłką). Opłaca się, czy szukać dalej?
    Hmm.. Kolega już mi podłączał xboxa pod komputer i wyglądało to całkiem dobrze, monitorek mam stosunkowo nowy, rozdzielczość 1680x1050. Była to wtyczka w kształcie trapezu równo ramiennego z zaokrąglonymi bokami. Wszystko wyświetlało się bardzo ładnie i w pełnej rozdzielczości. To coś zmienia?
     
  8. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bedziesz przerabial czy jedziesz na oryginale? Jak chcesz przerobic to mam pewna strategie.
    1: Jak masz juz nowa konsole to glda masz gratis meicha wiec zainwestuj w 2 krotkie gry, to sie ci odrobi, spokojnie, wiec jak masz golda t np. Cod MW2 i AC 2, obie gry sa krotkie, szybko przechodzisz i masz 2000 G.
    2: Gierki sprzedajesz bo ile mozna grac w to samo, za G kupujesz gierke i dopiero przerabiasz konsoleeee.
    BTW: maclogan ty siedzisz na tym forum 24/7 ? :D
     
  9. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oryginał chyba, bo nawet nie wiem, co takiego daje przeróbka (chętnie wysłucham informacji czym to się różnie :p).

    Co do tych gier, to kolega ma parę gier, to z nim porozmawiam. Tylko co to te 2000G, bo nie za bardzo rozumiem. To jakieś punkty, które otrzymuje za przejście gry na Gold Acc?
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do tego X360 z allegro zapytaj sprzedawcę na ile miesięcy ta zdrapka i jaka jest data z tyłu konsoli ( albo daj link do aukcji ) jeśli z połowy 2009 r to mi się wydaje , że warto za te 950zł . Co do przeróbki to plusy - gry masz prawie za darmo ( cena płyty 2-7zł ) , minusy brak LIVE , gwarancji , ryzyko bana itp .
     
  11. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Jeśli zalogujesz się online mając przerobioną konsolę lub zagrasz na necie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że Cię zbanują. Nie będziesz mógł wtedy się zalogować do Live i grać online. Offline będziesz mógł pograć.
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czasami tak :yeye::shisha

    @Viral : jeśli opis jest zgodny ze stanem faktyczny to warto tę konsolę kupić za tą cenę ( albo może wytargować do 900zł jak da radę :) )
     
  14. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy po zbanowaniu będę nadal mógł grać w piraty? Czy jest szansa, zę mnie zbanują, jak nie będę robić tego co wymieniłeś?
     
  15. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Będziesz mógł grać. Jeśli nie będziesz podłączać przerobionej konsoli do neta to cię nie mogą zbanować.
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do bana zobacz tu : http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ban-faq-31449.html

    A do grania online po zbanowaniu zajrzyj tu : http://xboxforum.pl/siec-xbl-f16/masz-bana-chcesz-pograc-przez-internet-xlink-kai-31613.html

    Grać offline będziesz mógł bez problemu . Po banie będziesz miał zablokowany HDD ( brak możliwości instalacji gier na HDD i grania z niego ) ale to można odblokować .
     
  17. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. W takim razie.. Czy przeróbka Xbox'a samodzielnie niesie za sobą jakieś ryzyko i lepiej dać ją do specjalisty, czy bez problemu sobie z tym poradzę? Obiło mi się o uszy, że są dwie możliwości przeróbki (fireware i coś z plombą). Który sposób jest lepszy/bezpieczniejszy?
     
  18. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Jeśli nie jesteś w tym obeznany, to radzę oddać klocka do specjalisty.
     
  19. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Samodzielnie raczej nie dasz rady bo do tego potrzebny jest odpowiedni sprzęt . Przeróbka jest tylko jedna : wgrać flash ( ixtreme ) do napędu konsoli . W zależności od wersji napędu cena to 30-80zł ( starsze modele napędu ) , za przeróbkę nowszego modelu liteon v3 trzeba zapłacić od 100zł wzwyż .
     
  20. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok. Dzieki za wszystko!
     
  21. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie za G tylko MSP, G dostaje się za achievementy a MSP ze zdrapki. To takie male uzupelnienie tematu zeby bledow nie bylo ;)
     

Wczytywanie...

Poleć forum