1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i internet/xbox+pc

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Viral, Styczeń 16, 2010.

  1. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem tu nowy (jak widać) więc moje pytania mogą być trochę głupie, ale..

    1. Czy żeby grać w gry online, (takie jak np. COD:MW2 )muszę coś wykupywać (np. gold account) czy wystarczy, że posiadam router?

    2. Wiem, że istnieje możliwość podłączenia Xbox'a z ekranem komputera. Czy ktoś był by łaskaw podać mi nazwę takiego kabelka? I czy taki kabel można kupić w takim Empiku czy Media Markt?

    Aha, chcę dopiero zakupić Xbox'a (Elite) także mam pytanie. Czy konsole często się psują, rysują płyty? Słyszałem różne opinie..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    1- Pierwszy miesiąc gry ( GOLD-a ) masz gratis , liczy się od rejestracji konsoli na LIVE . Możesz na konsoli założyć 3 konta , każde z 1 miesięcznym darmowym GOLD-em . Potem musisz wykupić abonament ( tzw. zdrapkę ) na 1, 3, 12 miesięcy . Co do cen zajrzyj np. na allegro .
    2- Jest możliwość takiego podłączenia ale nie pamiętam dokładnej nazwy tego kabelka .
     
  4. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki za szybką odpowiedź :)
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    co do psucia - jeśli masz gwarancję dzwonisz do MS i przysyłają kuriera , więc to nie problem . Nowe konsole są raczej ( prawie ) bezawaryjne . Co do rysowania płyt - instaluj gry na dysku twardym i nie ruszaj konsoli gdy płyta jest w środku i będzie OK.
     
  6. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Podłączenie do monitora tak? No to zależy jakie masz wejście w monitorze, ja osobiście używam przejściówki HDMI na DVI, obraz wtedy nie traci jakości. Tylko mam taki problem, że odtwarza mi w 16:9, ale da się przeżyć :)
     
  7. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok wielkie dzięki! I teraz już moje ostatnie pytanie. Na allegro znalazłem aukcję, w której są:

    Konsola Xbox 360 Elite
    1 bezprzewodowy pad czarny
    Baterie do pada
    Dysk twardy 120 GB
    Kabel Component
    Zestaw Mikrofon wraz ze słuchawkami
    Kabel do podłączenia z internetem
    Karta z dostępem do Xbox live
    Zasilacz + przejściówka

    I to wszystko w cenie 950zł (z przesyłką). Opłaca się, czy szukać dalej?
    Hmm.. Kolega już mi podłączał xboxa pod komputer i wyglądało to całkiem dobrze, monitorek mam stosunkowo nowy, rozdzielczość 1680x1050. Była to wtyczka w kształcie trapezu równo ramiennego z zaokrąglonymi bokami. Wszystko wyświetlało się bardzo ładnie i w pełnej rozdzielczości. To coś zmienia?
     
  8. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bedziesz przerabial czy jedziesz na oryginale? Jak chcesz przerobic to mam pewna strategie.
    1: Jak masz juz nowa konsole to glda masz gratis meicha wiec zainwestuj w 2 krotkie gry, to sie ci odrobi, spokojnie, wiec jak masz golda t np. Cod MW2 i AC 2, obie gry sa krotkie, szybko przechodzisz i masz 2000 G.
    2: Gierki sprzedajesz bo ile mozna grac w to samo, za G kupujesz gierke i dopiero przerabiasz konsoleeee.
    BTW: maclogan ty siedzisz na tym forum 24/7 ? :D
     
  9. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oryginał chyba, bo nawet nie wiem, co takiego daje przeróbka (chętnie wysłucham informacji czym to się różnie :p).

    Co do tych gier, to kolega ma parę gier, to z nim porozmawiam. Tylko co to te 2000G, bo nie za bardzo rozumiem. To jakieś punkty, które otrzymuje za przejście gry na Gold Acc?
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do tego X360 z allegro zapytaj sprzedawcę na ile miesięcy ta zdrapka i jaka jest data z tyłu konsoli ( albo daj link do aukcji ) jeśli z połowy 2009 r to mi się wydaje , że warto za te 950zł . Co do przeróbki to plusy - gry masz prawie za darmo ( cena płyty 2-7zł ) , minusy brak LIVE , gwarancji , ryzyko bana itp .
     
  11. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Jeśli zalogujesz się online mając przerobioną konsolę lub zagrasz na necie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że Cię zbanują. Nie będziesz mógł wtedy się zalogować do Live i grać online. Offline będziesz mógł pograć.
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czasami tak :yeye::shisha

    @Viral : jeśli opis jest zgodny ze stanem faktyczny to warto tę konsolę kupić za tą cenę ( albo może wytargować do 900zł jak da radę :) )
     
  14. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy po zbanowaniu będę nadal mógł grać w piraty? Czy jest szansa, zę mnie zbanują, jak nie będę robić tego co wymieniłeś?
     
  15. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Będziesz mógł grać. Jeśli nie będziesz podłączać przerobionej konsoli do neta to cię nie mogą zbanować.
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do bana zobacz tu : http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ban-faq-31449.html

    A do grania online po zbanowaniu zajrzyj tu : http://xboxforum.pl/siec-xbl-f16/masz-bana-chcesz-pograc-przez-internet-xlink-kai-31613.html

    Grać offline będziesz mógł bez problemu . Po banie będziesz miał zablokowany HDD ( brak możliwości instalacji gier na HDD i grania z niego ) ale to można odblokować .
     
  17. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. W takim razie.. Czy przeróbka Xbox'a samodzielnie niesie za sobą jakieś ryzyko i lepiej dać ją do specjalisty, czy bez problemu sobie z tym poradzę? Obiło mi się o uszy, że są dwie możliwości przeróbki (fireware i coś z plombą). Który sposób jest lepszy/bezpieczniejszy?
     
  18. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Jeśli nie jesteś w tym obeznany, to radzę oddać klocka do specjalisty.
     
  19. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Samodzielnie raczej nie dasz rady bo do tego potrzebny jest odpowiedni sprzęt . Przeróbka jest tylko jedna : wgrać flash ( ixtreme ) do napędu konsoli . W zależności od wersji napędu cena to 30-80zł ( starsze modele napędu ) , za przeróbkę nowszego modelu liteon v3 trzeba zapłacić od 100zł wzwyż .
     
  20. Viral

    Viral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok. Dzieki za wszystko!
     
  21. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie za G tylko MSP, G dostaje się za achievementy a MSP ze zdrapki. To takie male uzupelnienie tematu zeby bledow nie bylo ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum