1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i internet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szawel, Kwiecień 16, 2011.

  1. Szawel

    Szawel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak podpiąć internet do Xboxa? Jestem całkowicie w tym zielony, więc nie śmiejcie się ze mnie. Czy da się podpiąć tak, aby nie trzeba było nic robić z komputerem? (łączyć, podpinać pod kartę sieciową itp). Chciał bym, aby po prostu komputer miał inny internet, a Xbox inny. Mam Xboxa 360 SLIM 250 GB.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kogo masz neta ?
    Najlepszy rozwiązaniem jest router ale jaki kupic to dopiero bedzie wiadomo gdy powiesz jaki masz net w domu tzn od kogo i co przychodzi ci do domu, kabel telefoniczny, sieciowy czy moze kablowka ?
     
  4. Szawel

    Szawel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od kogo, czyli hosting? No to Telpol 15 MB.
    Co przychodzi? Nie rozumiem, przez co jest internet? No to kabel sieciowy, ale mam też z Telpola kablówkę.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Hosting to masz np serwera, a net daje ci usługodawca
    Wiec masz net z kablowki i w domu masz modem czyli potrzebujesz routera z wejsciem WAN na RJ45 np taki
    Taki router podlaczasz pod modem, a reszte urzadzen sieciowych do routera
     
  6. Szawel

    Szawel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I wtedy net na Xboxie działa nawet wtedy, kiedy komputer nie chodzi?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak
     
  8. Szawel

    Szawel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Witam.
    Ja mam zupełnie inna prosbe ale widze ze kolega mnie ubiegl i temat jest podobny ;P.
    Chciałbym podpiac x'a do neta.
    Zamierzam kupic router tylko nie wiem za bardzo jaki.
    Posiadam netie z modemem ADSL.
    Moglibyscie doradzic jakiego routera kupic ?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Np taki ewentualnie tanszy np taki z tym ze jak masz lacze szybsze niz 15mbit to wifi w G bedzie za wolne wiec lepiej kupić droższy
     
Wczytywanie...

Poleć forum