1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i Livebox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pytek12341, Wrzesień 6, 2011.

  1. pytek12341

    pytek12341 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sulejów
    Cześć.
    Mam u siebie Liveboxa (słyszałem że to szajs:D) I chcę zrobić coś w stylu ograniczenia transfery na PC.
    Mam neta 2mb/s i chcę ustawić tak żeby podczas użytkowania PC nie dławiło mi gry na Xboxie podczas sesji na XBL.
    Słyszałem że da się tak ustawić ale nie mogę tego znaleźć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Livebox to prosty router, ma podstawowy QoS wiec raczej nie ma mozliwosci na sztywno ustawienia transferu dla danego urzadzenia, nie pobieraj na kompie z sieci typu P2P lub podobnych to nie bedzie ci dlawic lacza i bedziesz mial pingi na normalnym poziomie
     
  4. pytek12341

    pytek12341 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sulejów
    A powiedz mi coś jeszcze. Dlaczego nawet jak się jest na przeglądarce np. na nk to mam na iksie lagi?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Komputer czysty, bez wirusow i programow typu spyware, po odlaczeniu komputera z sieci nie masz lagow ?
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Co jak co, ale 2Mbit/s w dzisiejszych czasach.. Wiem, że nie wszyscy mają dostęp do większych szybkości, ale 2Mbit/s to był standard 5 lat temu. Sama przeglądarka oczywiście, że może generować taki ruch, że bedzie ci lagować.
    Mnóstwo stron we flashu, nieskompresowane obrazki etc
     
  7. pytek12341

    pytek12341 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sulejów
    blazejp bez przesady. Nie każdy ma na tyle pieniędzy że od razu będzie brał internet wyższej prędkości...
    Więc nie pisz jak nie wiesz.
     
  8. pytek12341

    pytek12341 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sulejów
    No wtedy nie mam lagów. To jest jasne chyba.
     
  9. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie takie jasne. Jeśli jest na kompie coś co generuje ruch, a ty nie wiesz co, to nie jest dobrze. Też mam łącze 2Mb (orange) i Live chodzi bez zająkniecia przy czym mój komp trzyma IRCa, a siostra na drugim ogląda fotki na facebooku. Radzę dobrze sprawdzić komputer, poszukaj jakiegoś programu do diagnostyki łącza, powinien ci pokazać, który program ile generuje transferu. Wina leży ewidentnie po stronie kompa skoro wszystko jest ok po jego odpięciu.
     
  10. CiApO PoLaNd

    CiApO PoLaNd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dom
    również mam livebox'a i internet 1/2 mb/s możesz gadać i grać i strony nie powinny ci wolno się ładować ani gry mulić chyba że coś pobierasz lub używasz jeszcze jednej konsoli lub pc
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak jak ci pisali, normalne to nie jest, wirusy i spyware generuja duzy ruch robiac z twojego kompa tzw. zombie
    Nie wazne jakie masz lacze lagowac nie ma prawa gdy na kompie nic nie robisz bo przeglądanie stron www nie obciążą na tyle lacza zeby miec od razu lagi
     
Wczytywanie...

Poleć forum