1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i media servery

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gandalf230, Styczeń 15, 2012.

  1. Gandalf230

    Gandalf230 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    mozliwe ze zle szukałem ale szukam juz od tygodnia wiec postanowilem dopiero teraz dla pewnosci zadac to pytanie

    Oczywiscie Konsola Xbox360 - LT 1.2 ( to sie zmieni na dniach ale jednak na razie tylko to jest )
    Na pececie odpalony PS3 media serwer lub Zune Media serwer jak kto woli ...

    Podlaczam sie do peceta przez konsole
    odpalam film i ... no wlasnie nic

    same bledy:
    51-c00df236

    Wiem ze to problem tyczy sie kodekow - powinienem grzecznie zalogowac sie do Xbox live i pobrac aktualizacje.
    Wszystko bylo by pieknie i ladnie gdyby nie to ze wiadomo co sie po tym stanie

    Znalazlem kilka poradnikow w ktorych mozna podgrac aktualizacje mediow offline czyli pendrak do komputera i dogranie plikow ale to nei dziala

    Pytanei wiec, skoro media serwery dekoduja pliki i wysylaja jedynei strumien obrazu do xboxa to czy jest jakas szansa na odpalenie tego bez aktualizacji dasha czy tez musze sie ponbawic na zasadzie
    isc do pana ktory ode mnie wezmie pieniazki za lt+ w nowszej wersji i przy okazji go poprosic o aktualizacje kodekow przed faktem wgrania wiadomo czego ..... ?

    z checia poznam wasza opinie i mam nadzieje ze nikt mnie nie wyklnie za to ze jestem dociekliwy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    PS3 Media server domyślnie transkoduje filmy w x264, xvid/divx tylko przesyła ale w tym przypadku wymagane sa kodeki na konsoli chyba ze zmienisz konfiguracje ps3 media server choć nie wiem czy tu by nie trzeba wgrać dodatkowych enkoderów, próbowałeś WMC ?
     
  4. Gandalf230

    Gandalf230 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    probowalem wielu wynalazkow miedzy innymi wmc ... to samo - ciagle bledy dotyczace braku kodekow ...
    co najzabawniejsze duzo for i poradnikow twierddzi ze przy media serwerach nie sa wymagane kodeki na konsoli
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    WMC nie wymaga kodeków od konsoli, jaki masz windows ?
    Tak jak ci pisałem jeśli transkoduje film nie wymaga kodeków, jakie filmy próbujesz odtwarzać ?
     
  6. Gandalf230

    Gandalf230 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    System Operacyjny: Windows 7
    Format filmu: AVI / DIVX
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ilu bitowy system ?
    To to ci pisałem ze divx/xvid nie są transkodowane tylko do razu przesyłane 1:1, a co za tym idzie to konsola musi mieć kodeki
    Jakie masz wgrane kodeki w windows ?
     
  8. Gandalf230

    Gandalf230 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    windows 32 bity
    standardowo wgrywam paczke kodekow cccp
    nie kombinuje nic wiecej z kodekami bo ta paczka wystarcza
    w standardzie ma fddshow i divx

    w konsole wgralem offline media update z grudnia 2011 i to nic nie dalo
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wywal te kodeki i wgraj sam ffdshow, nie zmieniając ustawień podczas instalacji
    Kodeki divx'a konsola pobierze tylko z xbl
    Zobacz filmy o rozszerzeniu mkv, mp4, wmv
     
Wczytywanie...

Poleć forum