1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i polaczenie wifi z Vista

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matik0109, Grudzień 8, 2011.

  1. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    Witam
    Mam Windows Vista x32 i chciałbym połączyć Xbox Kinect do internetu przez WiFi

    Mam kilka pytań mianowicie

    1. Zrobiłem ad hoc w viscie przez router TP-Link WN422G Xbox wykrywa sieć ale gdy się łącze to przy sprawdzaniu sieci wyskakuje błąd ze nie może się połączyć z siecią daje więcej to pisze ze jest problem z pobraniem IP i tam jest tego więcej ,czy tego powodem może być ten router (czy w ogóle to jest router) czy może mam coś w Xboksie źle skonfigurowanego mam go od wczoraj to nie jestem jeszcze obcykany w nim aż takWesoły jak łącze się z innymi sieciami to wszędzie ten sam błądSmutek

    2. Czy jak kupie rozdzielacz LAN to jak podepnę dwa kable z niego jeden do kompa drugi do Xbox to cz na obu urządzeniach będzie internet?

    3. Jeżeli ten router co ja mam nie spełnia potrzebnych wymagań to możecie polecić jakiś tani który spełnia

    Proszę o szybką pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ty chyba w zyciu routera nie widziałeś, to co masz to karta sieciowa wifi
    Jak chcesz wygodnie bez kombinowania korzystać z internetu kup router, jaki zalezy jaki masz internet tzn po linii telefonicznej, kablówka ?
     
  4. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    mam internet kablowy z Internetii no nie bylem pewien czy to byl router czy karta:)
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Czyli masz modem i od modemu idzie kabel sieciowy do komputera ?
     
  6. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    nie modemu nie mam ja mam gdzies w piwnicy skrzynke i kabel przeciagniety do kompa
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec najlepiej kup router pod łacze typu DSL np TP-LINK TL-WR340G lub droższy z wifi N TL-WR741ND
    Oczywiście router wymaga konfiguracji jak każdy
    Oczywiście możesz użyć sieci AD-HOC ale wymaga to ustawienia ip, maski, dns, bramki
     
  8. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    czyli jak kupie Router TP-LINK TL-WR340G skonfiguruje go to bede mogł Xboxem polaczyc sie przez wifi do internetu z kompa i tu i tu bedzie dzial internet?

    sory za takie pytania ale nie jestem obeznany w tym dobrze a wole sie zapytac niz potem nic nie miec:)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak, router dostarcza internet urządzeniom podłączonym do sieci LAN, jak nie jesteś obeznany to będziesz miał problem z ustawieniem tego typu urządzenia, radzę wezwać informatyka, koszt ustawienia myślę ze w okolicach 50zl do 100zl
     
  10. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    nie no ustawic to da rade jakos tylko chcialem sie upewnic czy wszystko bedzie dzialac tak jak mysle :) dzieki wielkie za szybka pomoc jutro sprawdze po ile chodzi w media ten router:)
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tego typu urządzenia to kupuj w sklepie komputerowym, a nie MM, czy saturn
     
  12. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    myslalem na rtv euro agd bo mam blizej ale czemu nie w takich sklepach??
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ceny bardzo wysokie i proponują to co im długo leży
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przepłacisz ~40% lub będą mieli modele z wyższej półki które nie są ci potrzebne
    Sprawdź na allegro z odbiorem osobistym w twoim mieście
     
  15. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    jest niedaleko mnie za 65 zl w DeniKomp:)
     
  16. Kuku1985

    Kuku1985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tczew
    Wiem że może pisze offtopa, ale temat dość zbliżony a przynajmniej tak mi się wydaję, różnica polega na tym że mam Win7 podłączenie WIFI działa bezproblemowo. tyle że sprawa dotyczy czegoś innego także połączenie tylko jak już pisałem z Win7 i nie WIFI tylko jakoś inaczej... już wyjaśniam:

    Na konsoli w aplikacjach mamy dostęp to windows media center czy tam jakieś playery i tu pojawia się ciekawostka o co chodzi aby podłączyć HDD PC z HDD XBOX'a? np. kopie mp3 z komputera na konsolę?

    PS. Jeżeli faktycznie tylko mi się wydawało że zbliżony temat to proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce i z góry przepraszam za fatygę.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Do konsoli mozesz podłączyć dyski, pendrive ktore maja system plików FAT32 i oglądać z nich filmy, puszczać muzykę ale ich nie skopiujesz na konsole, sam WMC dziala jak komputer w sieci z która jest połączona konsola ma system windows z WMC
     
  18. Kuku1985

    Kuku1985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tczew
    Tyle że mi nie chodzi o podłączenie po przez port USB być może nie można kopiować (pewnie masz rację), ale to raczej na zasadzie udostępniania plików: mając PC stacjonarny oraz laptopa można je podłączyć (nie kablami,bluetooth) tylko za pośrednictwem sieci wifi i udostępnianiem.

     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to ci napisałem ze tylko pamieci masowe i klawiature mozna podlaczyc pod usb w xboxa
    Z sieci mozesz tylko udostepniac tak jak z dysku nie mozna nic kopiowac z innych pamiec do dysku procz save, profili, motywów
     
  20. matik0109

    matik0109 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    no kupilem go ale teraz jest takie pytanko bo nie mam modemu tylko sam kabel to mam ten router podlaczyc tak ze kabel od internetu do portu WEP w routerze a z portu LAN do komputera tak?
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak kabel od internetu do portu WAN i z routera kablem LAN lub radiowo (wifi)
     
Wczytywanie...

Poleć forum