1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i port ethernet

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kubek754, Luty 3, 2009.

  1. Kubek754

    Kubek754 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem w desperacji i błagam Was o pomoc. Ostatnio chciałem podłączyć xboxa do sieci jak zwykle . Robie to w ten sposób że przekładam kabel z kompa do xboxa wszystko do tej pory śmigało lecz nagle włączam a xbox nie wykrywa sieci tak jakby kabel był wogóle nie włożony zrestartowałem Routera i o dziwo poszło sciągnoł jakąś aktualizacje i ok. Lecz następnym razem znów ten problem i teraz restart routera nie pomaga. Boje się że być może gniazdo ethernet padło w iksie bo chciałem zobaczyć z tym połaczeniem z komputerem i ten sam problem że wogóle zachowuje się jakbym nie włożył kabla.
    Mam neostrade 2mb + Router Pentagram Cerberus
    Czy ktoś ma jakąś radę?
    Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nic dziwnego, że jak połączyłeś X'a z kompem to nie wykrywa kabla, bo do tego musi być kabelek z crossowany ;)
    Sprawdź innym kablem połączenie router <-> X
     
  4. Kubek754

    Kubek754 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie z kompem tylko routerem kabel jest odpowiedni chyba już sam rozwiązałem problem .1 pin w wejściu ethernet w xboxie sie zakrzywił spróbuje sam to zrobić
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Napisałeś strasznie chaotycznie dlatego ciężko Cię zrozumieć ;)
    Jeśli to zakrzywiony "pin" to masz po problemie ;)
     
  6. Kubek754

    Kubek754 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wiem sorry ale byłem naprawdę zły jak to pisałem ale już po problemie. Lecz mam teraz zgryza bo niechce ciągle odłączać i podłączać tego kabla bo w końcu piny nie wytrzymają wiem że można zrobić trick z routerem drugim ale gdybym chciał przewodowe to nada sie Switch? Chciałbym poprostu roździelić jeden kabel ethernet na 2 sprzęty komputer i Iksa ?
    Np taki switch http://www.allegro.pl/item544366808_fast_ethernet_switch_5x10_100_mbps.html
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  8. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    a ta scrossowana koncowka kabla ethernet to musi byc tylko jedna? ta ktora podlaczam do konsoli? czy jak? Bo tez chce podlaczyc konsole do internetu , nie mam routera , ale w kompie mam wolne gnazdo na kabel ethernet , wiec chyba uda mi sie to zrobic... chociaz nic nie wskazuje na to ,z eby moj komp mial karte sieciowa...ale skad w takim razie port rj45?:confused:
     
  9. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak chcesz połączenie:
    KONSOLA - PC - kabel z crossowany (obie wtyczki)
    KONSOLA - router - PC - kabel zwykły

    RJ45 to zintegrowana karta sieciowa w twoim przypadku.
     
  10. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    a nie wiesz , czy u mnie wypali taki sposob polaczenia skoro nie mam karty sieciowej?
     
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No jeśli masz gniazdo od RJ45 to masz kartę sieciową.
    Napisz dokładnie o co ci chodzi/
     
  12. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Chodzi mi o to , ze w zakladce SPRZĘT w panelu sterowania windows nie wykrywa mi innych kart sieciowych niz podlaczony modem USB i Access Point USB. Mozliwe jest , ze mam ta karte sieciowa wbudowana w plyte glowna czy cos?
     
  13. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Teraz 99% płyt głónych ma wbudowany moduł karty sieciowej, więc jeśli masz gniazdo RJ45 - to logiczne że taką kartę posiadasz.
    Czemu nie masz jej w zakładce sprzęt? Być może nie masz zainstalowanego sterownika tej karty - szukać musisz na stronie producenta płyty głównej.

    Pytanie kontrolne, gniazdo RJ45 jest w któy miejscu? Gdzieś koło USB czy niżej na śledziu?
     
  14. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Obok portow USB no i podlaczone jest bezposrednio do plyty glownej
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    sa 2 wyjscia
    1. albo nie masz sterwoników (malo prawdopodbne i w menarzeze urzadzen powinenies miec nieznane urzadzenia albo cos z wykrzyknikiem)
    2. karta jest wylaczona w biosie
     
  16. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie tak jak napisał krisr77
    Ewentualne uszkodzenie portu - sam tak miałem ;]


    Więc masz zintegrowaną.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa

    po ci switch jak ten router posiada 4 porty LAN??? (czyli wbudowany switch)
    do jednego podłaczasz xsa, do drugiego kompa (kable proste) i tyle
    powinno fukac :)
     
  18. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ok , dzieki za pomoc , po zainstalowaniu sterownikow pojawila sie moja karta sieciowa))) Teraz musze sobie sprawic kabel sieciowy)
     
Wczytywanie...

Poleć forum