1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox i siec kablowa-czyli jak połączyć xboxa z internetem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez korni93, Maj 17, 2011.

  1. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam posiadam kablowy internet 4mb z miastowej firmy,mam kabel któy pasuje do xboxa ale za nic xbox nie może się połączyć z internetem gdy go podłączam.siec jest na hasło które dali mi w firmie czy istnieje sposób połączenia xboxa z netem bez routera za pomocą kabla intenetowego i konfiguracji ?? proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak podlaczasz kabel z netem i wpisujesz haslo i login w konsoli, mozliwe ze filtrują mac adres wiec jego tez trzeba sklonować
     
  4. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a nie trzeba przypadkiem podłączyć konsoli z komputerem by interenet działał ?? czy mam po prostu kabel od neta któy jest w pc podpiąć do xboxa wpisać tam hasło itp ??
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A jak chcesz to zrobic gdy masz jedna karte sieciowa ?
    Podlaczasz normalnie pod konsole kabel i ustawiasz ale wiadomo ze net bedzie tylko tu lub tu w zaleznosci gdzie podlaczysz kabel, jak chcesz rozdzielac neta kup router
     
  6. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie chce rozdzielać..
    możesz mi pomóc w skonfigurowaniu xboxa? tzn co mam wpisać itd
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No napisalem ci w pierwszym moim poscie, login i haslo, mac adres klonujesz z karty sieciowej, zeby go zdobyc wchodzisz do menu start wpisujesz cmd w okienku ktore sie pojawi wpisujesz ipconfig /all po tym szukasz karty sieciowej enthernet i adres fizyczny to mac adres

    w xbox login i haslo jak i mac adres wpisujesz w ustawienia systemu/ustawienia sieciowe/siec przewodowa/skonfiguruj siec/ustawienia dodatkowe
     
  8. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki za pomoc niestety nie działa na ten sposób..gdy podłączyłem do xboxa neta o dziwo sam pobrał naazwe rurzytkownika hasło itd niestety połączyć się z internetem się nie chciał,następnia w ustawieniach podstawowych wpisałem ip,maske,DNS,i brame podsieci która wygląda tak: 0.0.0.0 a w xboxie jest napisane że takiej być nie może no ale nic brama została 0.0.0.0 reszte wpisałem,próbuję się połączyć i nadal nic,pierwszego etapu łączenia nie przechodzi,może na nową w komputerze skonfigurować sieć albo jakoś udostępnić innym urządzeniom łączenie się? prosze o pomoc.
    PS: tutaj dodaje kilka zdjęć żeby wszystko było jasne

    http://img847.imageshack.us/g/dscf1410.jpg/
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Pobral bo masz filtrowanie mac adresu a sklonowanie spowodowalo ze mysli ze to twoj komp, spróbuj wpisac recznie ip takie jakie ma twoj komputer
     
  11. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok ale mam wpisać wszystko ręcznie tzn wszystkie ustawienia podstawowe i dodatkowe?? moje IP,DNS,bramke itd?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak
     
  13. FallNONS

    FallNONS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Posiadam Xboxa Arcade z 60 GB 2,5 letniego. Od ponad roku jest podłączony do xbox live. Podłączenie mam przez modem, a później do routera. Wczoraj rano wszystko dobrze chodziło, internet się włączał bez problemu, grałem na necie, wszystko ok. Przyszedłem wieczorem, włączam konsolę i nie chce sie zalogować do XBL. Internet mam z Dialogu. Na komputerze internet chodzi, tyle, że na routerze pokazuje tak jakbym nie miał podpiętej konsoli. Próbowałem wsadzić do innego portu, dalej nic. Na tych samych portach kabel od komputera działa. Próbowałem drugi kabel podłączyć, ale dalej nic. W końcu stwierdziłem, że może być problem w konfiguracji routera. Skonfigurowałem ponownie ale dalej nic nie działa na konsoli. Jak wchodzę do Ustawienia systemu > Ustawienia Sieciowe> Sieć przewodowa wyskakuje mi okienka żebym sprawdził, czy kabel ethernet jest podłączony. Po południu w moim mieście była potężna burza. Wychodzi na to, że może karta sieciowa została uszkodzona. Macie może jakieś rozwiązanie??
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. FallNONS

    FallNONS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no niestety gwarancja minęła ale jest to na 98 % karta sieciowa. Nie wiecie czy serwis MS dalej jest w Frankfurcie czy może jest jakiś w Polsce bo na własny koszt do Niemiec nie opłaca mi się tego wysyłać.
     
  16. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No ja tutaj czegoś nie rozumiem..może sie nie znam ale kupując xboxa miałem mieć moźliwość podłączenia do internetu tym czasem od dwóch lat z tego internetu nie mogę na konsoli korzystac ;/ ale do rzeczy
    wpisałem ręcznie wszystko co trzeba właściwie to nie wiem czy wpisałem wszystko i dobrze bo to już dla mnie staje sie nie jasne mam cmd wpisuje ipconfig/all pokazuje mi wsio mam mam wpis "Karta Enthernet połączenie lokalne" a tam adres fizyczny,ip maske ale gdzie brama domyślna i serwery dns? tzn niby są ale sami zobaczycie na screenie który jest niżej że serwer dns w karcie ethernet wygląda dziwnie : fec0:0:0:0 ..itd wziąlem więc dns z karty pp tonetic.w konsoli neta jak nie było tak nie ma proszę wytłumaczcie mi to albo pomóżcie bo nie kumam-o to screen o którym mówiłem : ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    macie więc przed sobą to co ja i skoro wiecie co i jak wpisać w tym przypadku również powinniście wiedzieć : )
     
  17. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  18. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A wpisywałeś w XBX w ustawieniach sieciowych login i hasło? ;) Też mam sieć PPoE i musiałem wpisywać ręcznie.
     
  19. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wszystko było wpisane..
    no ko ja mogę wpisać ręcznie ale jak i co? ;o sam widzisz co mam w cmd wiec powiedz co mam wpisać !! ;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum