1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Jasper - co jest popsute ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez onn125, Styczeń 13, 2012.

  1. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Nie jestem ekspertem od napraw z X-boxem.Więc powiem tak:
    Włączam konsolę,raz się zaświeci ta dioda zielona i lampka zasilacza zamienia się na kolor czerwony.Jaka jest tego przyczyna ?Dodam że konsola zaliczyła upadek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    i potem palą się na okrągło diody ?
    Po pierwszym zapaleniu się kontrolek rrod, powinieneś odpiąć wszystkie kable dysk/kartę pamięci i podłączyć ponownie
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Nie.Na chwilkę się dioda zielona na środku zapala,zasilacz zaczyna świecić się na czerwono i konsola nie reaguje później(wyłącza się od razu)
     
  5. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    a masz jakiegoś znajomego co ma X ? zobacz na innym zasilaczu może to jego wina
     
  6. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Wątpie.Zaaktualizowałem konsolę to wszystko działało,zrobiłem flash,konsola upadła i tyle.
     
  7. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    a w tym czasie pokazuję się coś na ekranie ???.
    może to jest wina napędu, może się przepalił !
    rozbierałeś sam X to weź zobacz jeszcze raz czy nie przepalił się napęd
     
  8. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Probowałem konsolę odpalać bez napędu.
     
  9. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    skoro zaraz się wyłącza to albo jest gdzieś zwarcie, albo nie widzi napędu !! musisz chyba poprawić wtyczkę
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    to raczej zwarcie tylko gdzie ? :(

    Pozdro dla barana od modernizacji za warna za zły dział ;]
     
  11. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    jak bd rozbierał Konsole do sprawdzenia to sprawdź najpierw wtyczki bo X w czasie uruchamiania skanuje podłączone do niego elementy i wyłącza się bo coś jest nie tak (Wtyczka?).
    a jak zwarcie to też musi być na napędzie
     
  12. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
  13. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    tak czy siak musisz Rozebrać X do sprawdzenia abyś był pewny
     
  14. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    no mam go cały czas rozebranego.
     
  15. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Po odłączeniu kabla od konsoli zasilacz ciągle na czerwono się świeci.Dopiero gdy odepnę zasilanie i ponownie włączę kabel do zasilacza to zasilacz zmienia kolor na pomarańczowy.
     
  16. MatiJaworski

    MatiJaworski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ić donaprawy bo coś zepszujesz i konsola kopnie w kalendarz
     
  17. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    Czyli to musi być wina Zasilacza.
    sprawdź czy nie jest nigdzie załamany
     
  18. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Czekaj,już biegne... Jest godzina 19:14 ... A ty może "ić" na język Polski do szkoły.
     
  19. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    :D BRAWO
    powinniśmy zrobić oddzielny dział "Gramatyka"
     
Wczytywanie...

Poleć forum