1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox jasper jak rozrużnić napęd

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pawel1924, Wrzesień 26, 2010.

  1. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam parę pytań :

    1. Czy jeżeli konsola na rok produkcji 2009 (nowa) to musi to być Jasper?
    2. Chciałbym kupić konsolę z napędem LITEON 83850c v1 , co sprawdzić żeby być pewnym że nowa konsola (jasper) ma ten napęd?
    3. Czy w jasperach z 2009 roku były montowane napędy samsung, benq ???

    4. W poradniku dotyczącym wgrania Ixtream na LITEON 83850c v1 jest napisane że trzeba wysunąć napęd, wyłączyć konsolę i wsunąć napęd do połowy....

    Ale czy jak uruchomię konsolę to ten napęd się nie schowa od razu????
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ponawiam, pytania, ponieważ nie dają mi spać ....
     
  4. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.Na 99%
    2.Musi to być jasper z grudnia,stycznia 2008/09 roku
    3.Tylko lite-ony
    4.A chyba firmware tez trzeba wgrac?
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    glupoty ludzie!
    1. tak, jesli konsola fabrycznie nowa to na bank jasper (z tylu MFR Date a nie Service Date)
    2. Zeby miec 100% pewnosci konsola musi byc z lipca lub sierpnia 2009.
    3. tylko liteony
    4. nie wylaczasz konsoli tylko wyciagasz i wkladasz kabel zasilajacy od napedu.
     
  7. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy to nie jest niebezpieczne dla konsoli??? (to wyjęcie kabla od zasilania napędu przy włączonej konsoli?)

    Jakiś czas temu, jak wyjąłem w konsoli przewód zasilający napęd (a konsola była włączona) to od razu pojawił się 3 rrod.

    Nie chciał bym nowej konsoli uwalić pierwszego dnia........

    Nie ma innego sposobu? Przeróbki? bądź odcięcia zasilania?
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nie jest niebezpieczne :), uważaj tylko jak wsadzasz wtyczkę zasilającą do napędu. Masz ją wsadzić tak jak ją wyciągnąłeś, nie obracasz itp.

    Chociaż ... zawsze coś może się stać :) a to prąd padnie, a to koniec świata...
     
  9. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A nie da się tego zrobić tak żeby zasilanie pociągnąć nie z konsoli tylko zrobić jakiś przewód i bez odpalania konsoli przerobić napęd?
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    da sie ,mozesz kupić ck3

    [​IMG]



    lub sam sobie taki zrobić żeby miał napięcia 3.3V ,5V i 12V
    tu masz schemat zasilania DVD



    [​IMG]
     
  11. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Heh :)

    Powiedzcie mi czy znacie kogoś kto podczas flasha zepsuł konsolę ? błąd rod?

    Jaki napęd powinien być w konsoli z 02.10.2009 ??

    Wiem że liteon ale który?
     
  12. Tid7

    Tid7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    1
    v3 .
     
  13. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Heh zaszła pomyłka :)

    Miało być 10.02.2009 :)

    czyli 10 luty 2009 :)

    To jak teraz?
     
  14. Tid7

    Tid7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    1
    v1 .
     
Wczytywanie...

Poleć forum