1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox JTAG. Wylutowanie przewodów - dziwna reakcja konsolki.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maniekkk, Czerwiec 21, 2011.

  1. maniekkk

    maniekkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam Xboxa z Xenonową płytą główną, na której miałem zrobionego JTAG-a. Konsolka załapała RRoD więc odesłałem na reballing. W serwisie rzekomo postawili nowe kulki pod procesorem ale konsola nadal nie dawała znaku życia. Kiedy dostałem konsolę po tej "naprawie" nieudanej do domu, podłączyłem do TV i do prądu i faktycznie - dziwna reakcja. Po włączeniu czy to padem, czy przyciskiem, czy napędem konsola uruchamia się tak jakby, ale świeci tylko dioda przycisku POWER w panelu RF, nie świeci żadna dioda, że wykryto pada a na ekranie TV nic sie nie wyświetla :/ pomyślałem, że zrobili reballing ale sam GPU lub CPU sie zepsuł.

    Dzisiaj rozebrałem konsolę ponownie, patrzę do środka a tam ZONK, nie ma przewodów od JTAG-a, tych z diodami, bo te od LPT dawno już wylutowałem. Czy to może być przyczyną powyższej usterki? Proszę o pomoc, bo nie wiem czy znów mam kupować te diody i oporniki i od początku lutować czy wywalić go na złom :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum