1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox + komputer i jeden router

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dumel48, Wrzesień 27, 2011.

  1. dumel48

    dumel48 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Już od jakiegoś czasu zbierałem się do zarejestrowania się w live, wczoraj wreszcie zrobiłem konto, chciałem pograć w fife i pojawia się problem, otóż xboxa mam podpiętego pod router, tak samo jak komputer.
    Jeśli komputer jest wyłączony to elegancko mi śmiga live, natomiast jeśli komputer jest włączony i korzystam na nim z internetu to nie działa mi live. Analogicznie jeśli najpierw się połączę z live, a potem kompa włączone to na pc nie działa mi internet.
    Reasumując, mam cztery wejścia w routerze, ale nie rozsyła sygnału naraz na dwa urządzenia. Router netgear, wie ktoś jak to naprawić?
    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Router podłącz tylko do kompa a w konsoli korzystaj z sieci bezprzewodowej.
     
  4. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jesli nie ma wifi w konsoli?? Też tak mialem ale zdecydowalem ze nie bede sie meczyc z tym dlatego uzylem sieci bezprzewodowej :)
    P.S. Mam slima.
     
  5. dumel48

    dumel48 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na logike, mając wifi w konsoli oraz router nie pisałbym tu nic tylko od razu zrobił to co piszecie...
    Są jakieś inne pomysły ?
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Możliwe że masz jakieś ograniczenie w routerze co do liczby adresów fizycznych dostępnych za jednym razem.
    Nie jest to napewno ustawione w żadnych routerze domyślnie
    Wejdź do ustawień (przeważnie - 192.168.1.1 - passy admin/admin, albo admin/bez hasła) i przywróć ustawienia defoultowe albo pogrzeb w opcjach jeśli ogarniasz.
     
  7. dumel48

    dumel48 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra, już problem rozwiązany. Problem polegała na tym, że podłączając internet kierowałem się wskazówkami ze strony microsoftu, na której pisało, aby wpisać ręcznie adres MAC w konsoli - taki sam jak na komputerze. Teraz usunąłem z konsoli mac i śmiga !:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum