1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live a neostrada TP ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartec89, Kwiecień 5, 2011.

  1. Bartec89

    Bartec89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zakupiłem niedawno xboxa, i mam problem z podłączeniem go pod sieć, mam modem nekstrady speed touch (jeden ze starszych modeli). W tych sprawach jestem nowy, więc zadam banalne pytania, ale oczekuje poważnych odpowiedzi : |

    Czy moge podlaczyc xboxa do sieci jesli mam zwykly modem, czy wymagany jest router, lub livebox ?
    Jak skonfigurować żeby to działało ?
    Prosze o tłumaczenie jak najprostszym jezykiem, dziekuje, i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sargon

    Sargon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    musisz miec samodzielny modem lub router, ewentualnie udostepnic polaczenie z komputera xboxowi
    twoj modem nie jest samodzielny jesli to model 330 (polaczenie musi wybrac komputer)
     
  5. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej i najprościej router ADSL i bedziesz mogl podłączyć wiele urzadzen i nie tylko xa:)
     
  6. funy

    funy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja sobie wziąłem liveboxa i podpinam tylko ethernet(ten z czerwoną wtyczką) i smiga
     
  7. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Od liveboxa polecam jakikolwiek inny router ADSL, miałem z tym do czynienia nie raz i ten sprzęt TP jest zawsze do bani.
     
  8. meelman

    meelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie polecam w ogóle modemów z Neostrady. Ja używam routera linksys i sprawuję się bardzo dobrze, jako początkujący użytkownik xBox'a nie miałem w ogóle problemów z jego ustawieniem i połączeniem do dzisiaj chodzi bez zarzutu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum