1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live a neostrada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zdzich981, Luty 25, 2011.

  1. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema mam kumpla który kupił xboxa 360 i posiada neostradę i mam pytanie czy da się podłączyć do tego neo xboxa 360 ??
    nie wiem jak jest z neostradą i proszę o pomoc posada on jakaś białą kostkę z jednym wejściem na wtyczkę na telefon a drugą trochę grubszą lecz mniejszą od wejścia na xboxa ..
    od jakiś modem. I moje pytanie jest czy da się coś zrobić ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    ruter przystosowany do neo (np. livebox) jest potrzebny lub połoczyc xboxa z komputerem gdzies na forum jest napisane jak to zrobić
     
  4. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    hmm, kostka czyli modem lub router tak?
    No powinno być tam drugie wejście rj45, a jeśli nie ma to można przerobić wejście od Wideostrady (TV) jeśli twój kumpel posiada ją w zestawie, ale jak tego niewiem, bo mi od razu gościu od neta gdy naprawiał przerobił przy okazji...
    a jeśli serio nie możesz nigdzie tego podłączyć to możesz z PC-ta kablem croosowanym, bodajże musisz wejść w ustawienia sieciowe i tam dać udostępnianie i normalnie kablem podpinasz do x'a, ale net dziala tylko gdy chodzi piecyk ;]
    pzdr
     
  5. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeśli serio nie możesz nigdzie tego podłączyć to możesz z PC-ta kablem croosowanym, bodajże musisz wejść w ustawienia sieciowe i tam dać udostępnianie i normalnie kablem podpinasz do x'a, ale net dziala tylko gdy chodzi piecyk ;]
    pzdr

    też tak mu powiedziałem ale ma za daleko xboxa od pc ....
    zatanawiam się czy jak by kupił router jakiś z allegro albo switcha i podłączyć kablem rj45 do switcha lub routera następnie z routera drugi kabel do pc i 3 do xa działało by to ??
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak ma zwykly nie samodzielny modem to musi kupic router z modemem adsl, dowiedz sie dokladnie jaki ma modem bo to moze byc router dzialajacy w trybie modemu, ma wyjscie rj45 z modemu ?

    Switch rozdzieli sygnal ale nie przydzieli ip
     
  8. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    napisał tak:
    wychodzi kabel ze sciany, wchodzi do kostki ale bez aadnego wejscia, p prost wchodzi, po drugiej stronie kostki, jest wejscie na maly kabel sieciowy, i ten kabel idzie do modemu, od modemu do kompa

    od do kostki wchodzi male kabel sieciowy, do modemu kwadratowe usb niegdzie nie am wtycznki ani wejscia n awykly sieciowy

    pc (usb) - modem (kwadratowe usb) - modem (wbudowany kabel) - kostka (male wejscie sieciowe) - kostak (wbudowany kabel) -sciana

    i jak da się jakoś podłączyć ??
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to masz zwykly nie samodzielny modem, te male wtyczki to RJ11/12 czyli telefoniczne, te wieksze to sieciowe czyli RJ45, musisz kupic router z modemem adsl i wtedy do niego podlaczasz kabel telefoniczny, a wychodza sieciowe, po kupnie odpowiedniego routera modem idzie do kosza lub szuflady
     
  10. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Wystarczy router z adsl.
     
  11. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no

    dobra to już nieco wiem o co chodzi a nie wiecie ile kosztuje taki router oraz czy po kupnie routera trzeba będzie go konfigurować na x klocku ??
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Taki router to wydatek od okolo 100zl w gore, kazdy router trzeba ustawic tzn wpisac login, haslo do polaczenia, rodzaj linii jaka sie posiada tzn VCI, VPI, jaki ma sie aneks (neostrada ma aneks A)
     
Wczytywanie...

Poleć forum