1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live bez routera

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez swiezak, Luty 19, 2014.

  1. swiezak

    swiezak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,czy da się połączyć z xbox live bez routera? czy jest jakiś sposób?
    Posiadam xbox360 elite ,więc nie mam wifi w konsoli. Dopiero co się przeprowadziłem do nowego mieszkania i jest tu inna infrastruktura,a przedtem nie potrzebowałem routera ,bo miałem Liveboxa. Narazie nie ma funduszy na router. Otóz gdy podłaczam sam kabel od internetu (ethernet)o konsoli,to wyskakuje błąd o IP i routerze,więc chyba bez routera się nie da,ale słyszałem,że jest jakiś trick z komputerem . Chociaż to by było dziwne,bo nie mam w lapku dwóch wejść ethernet. Proszę o pomoc i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    A orientujesz się co to w ogóle za internet jest? Masz jakiś modem do tego czy coś? Może masz ten internet udostępniony tylko do laptopa na podstawie adresu MAC. Żeby udostępnić z laptopa po kablu, to i tak potrzebujesz drugiej sieciówki na USB. Lepiej już router kupić.
     
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  5. swiezak

    swiezak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    internet to proxnet 10 MB/S. W mieszkaniu jest kabel ethernet ,to chyba rodzaj kablówki czy cos . Podpisawszy z nimi umowę,powiedzieli mojemu bratu aby zadzwonić do nich i dać im adres fizyczny karty sieciowej,ale też dali nazwę routera,który warto kupić,więc chyba nie tylko dla tego lapka est ten net.

    EDIT/ ten adres fizyczny chcieli chyba po to ,aby zobaczyc czy ten kabel jest sprawny ,ale nie jestem pewien,bo nie było mnie przy podpisywaniu umowy.
     
  6. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Masz neta przypisanego do lapka, po to jest ten numer. Żadne inne urządzenie nie zadziała na tym kablu, chyba, że będzie miało ten sam adres MAC. Jak dokupisz router, to klonujesz MAC z laptopa na router i sobie to dzielisz jak chcesz. Ewentualnie dzwonisz i podajesz MAC routera i Ci to zmienią. Bez routera nic nie zrobisz. Albo karta sieciowa i udostępniasz z laptopa internet, ale to nie ma sensu moim zdaniem.

    EDIT:
    Chyba, że jest jakaś możliwość zmiany MAC w Xboxie, to wtedy mógłbyś przekładać kabel.

    EDIT2:
    Ustawienia systemu > Ustawienia sieciowe > Wybierasz Sieć > Skonfiguruj sieć > Zakładka Ustawienia dodatkowe > Alternatywny adres MAC.

    Spróbuj wpisać tam adres MAC sieciówki z laptopa.
     
    1 osoba to lubi.
  7. swiezak

    swiezak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki stary ,jestes zaje**sty !!!! :) podziałało z tym alternatywnym Mac :D

    Daje przydatne!!! :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum