1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live bez routera

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DJLIMAK, Wrzesień 27, 2008.

  1. DJLIMAK

    DJLIMAK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam w posiadaniu od niedawna Dialnet 6M i chciał bym pod niego podłączyc MOjego Xboxa bez urzycia rojtera tylko z samego modemu dostarczonego przez dialog czy da rade takie cos z działać ??????
    prosze o odpis
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox live bez routera

    Jezeli ma on wyjscie na kabel ETH to powinno sie dac.
    Na przyszlosc napisz chociaz nazwe modemu ,bo to ty potrzebujesz pomocy ,a nie my przeszukiwania calego interneru by znalezc modem Dialogu
     
  4. Radzioleg

    Radzioleg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Również dołaczam się do pytania kolegi. Stałem się kilka dni nabwyca X-BOX-a i mam neta z dialogu dsl 2 mnbity. I teraz pytanie jak towszystko zrobic zeby net na xklcku dzialal poprzez ten modem. Modem to: dialog t263r4-b1 czarny. Mam do niego podpiete TV oraz kompa przez Rj45. I mam tam jescze dwie wolne dziury. Teraz pytanie jak to wszystko zrobic zeby to smiga. Dzieki za pomoc. pozdro
     
  5. ChicLetsBounce

    ChicLetsBounce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co do pytania DJ Limaka to możesz także połączyć Live przez PC (musisz mieć kartę sieciową i wejście RJ45 w niej).
    Radzioleg tobie tez polecam łączenie przez PC. :D:D
    Jak pomogłem dajcie "DZIĘKUJĘ" :D:D
     
  6. KuBaNPL

    KuBaNPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    poniemieckiej kamienicy
    Mam podobny modem, również z Dialog'u, lecz goście którzy wymieniali mi modem na ten z telewizją powiedzieli, że te dwa wyjścia to są wyjścia serwisowe czy jakoś tak ;D
     
  7. scgnitzel

    scgnitzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    prosze o pomoc

    mam xbox 360 arcade wszystkie gry oryfinalne
    chcialbym pograc przez neta ale co robic???
    mam router tp link nie wiem jaki ale ma 4 wejscia nie znam sie na tym ale sa takie jak do kompa
    mam w nim karte sieciowa wie c mam pytanie czy daloby sie zrobic tak zeby podlaczyc do laptopa xboxa(laptop jest nowy asus zarambiste wymagania z karta sieciowa)podlaczony na usb do xboxa
    to jest mozliwe??
    co byscie zrobili w mojej sytuacji
    1-podlaczyli xboxa do routera
    2-podlaczyli xboxa do karty sieciowej od kompa
    3-podlaczyli xboxa do laptopa ???????????????????????????:confused:
     
  8. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @DJLIMAK
    Jeśli w modemie masz gniazdko rj45 (skrętka) to mozesz bez problemu. Jesli natomiast połączenie pc-modem jest przez USB a na modemie nie ma rj45 to niestety musisz kupić router lub podłączyć xboxa do pc i udostępniać połączenie przez ICS.

    @scgnitzel
    podłącz xboxa bezpośrednio do routera
     
  9. szakul

    szakul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    Musisz ustalic takie samo IP w kompie jak i w xboxie.Może też wołać o adres mac
     
  10. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak ustawi takie samo ip w xboxie i w komputerze to bedze mial konflikt adresów ip.
     
  11. Remington

    Remington Banned

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W dialogu nie można podłączyć się przez karte sieciową ( mój kolega miał tak samo ) . Jak zadzwonił do dialogu to powiedzieli mu że może połączyć się tylko przez router .
     
Wczytywanie...

Poleć forum