1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live bezprzewodowo

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez alexik.69, Czerwiec 17, 2011.

  1. alexik.69

    alexik.69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Dzisiaj kupiłem Xboxa 360 w wersji Slim. Od jakiegoś czasu próbuję połączyć się z siecią bezprzewodową, by mieć dostęp do XBL. Na samym początku, wszystko łączyło się pięknie do aktualizacji. Gdy tylko zaczęło się aktualizować wyskakiwał błąd, że nie można zaktualizować o kodzie błędu: 3080-0000-0080-0300-807B-0194.
    Spróbowałem ściągnąć aktualizacje na pendrive'a. (Xbox 360 Dashboard Update 2.0.13146.0 Download [Final Version with Avatars]).
    Aktualizacja się zainstalowała. Lecz teraz, gdy łączę się z XBL znowu pokazuje mi się, że muszę zaktualizować, tylko teraz jest taki komunikat:
    'Aktualizacja nie powiodła się.
    Aby zalogować się do usługi Xbox LIVE
    konieczna jest aktualizacja systemu, która
    jest obecnie niedostępna. Jeśli problem
    będzie się utrzymywał, przejdź na stronę:
    Microsoft Xbox Support | Help for Xbox 360, Xbox LIVE, and Kinect.'
    Ktoś miał już kiedyś taki problem?
    Proszę o pomoc, co teraz.
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grykom

    grykom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czy próbowałeś łączyć się przez kabel?
     
  4. alexik.69

    alexik.69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Raczej nie chciałbym łączyć się przez kabel, gdyż router mam trochę oddalony od pomieszczenia z konsolą. Jeśli nawet bym chciał, to nie mogę, gdyż nie dostałem w zestawie kabla. W sumie mógłbym użyć tego od komputera, ale jest on za krótki.
    Czyli, że powodem może być po prostu te połączenie bezprzewodowe?
     
  5. maximus86

    maximus86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel sieciowy nie jest drogi, a jak coś to możesz przecież przenieść konsole bliżej komputera ;-) musisz sprawdzić połączenie po kablu żeby sprawdzić i wyeliminować czy błąd połączenia tkwi w bezprzewodówce...
     
  6. alexik.69

    alexik.69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie chodzi o cenę kabla, tylko o to, że komputer z routerem mam nie w swoim pokoju niestety. No ale przeniosłem na chwilę konsolę do tamtego pokoju i podłączyłem przez kabel. Teraz nawet nie chciało się połączyć z siecią (podczas łączenia bezprzewodowo nie chce połączyć się tylko z Xbox Live) i pisało coś o tym, żeby skonfigurować ręcznie w komputerze (coś o DHCP i Mac, ale nie pamiętam dokładnie.
    Mógłby ktoś podać mi numer najnowszego dasha? Spróbuję go zainstalować przez pendrive'a może pomoże (chyba że jest to dash 2.0.13146.0 który już zainstalowałem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum