1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX Live błąd połączenia...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Prisonbull, Listopad 7, 2009.

  1. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam internet w Netii i chce się podłączyć do XBL, ale nie mogę... Chcę zaznaczyć, że moja konsola była już wcześniej podłączona do XBL wg. ustawień z pewnej strony (1 wynik wyszukiwania Google).
    Wszystko było ok. Najpierw miałem neostradę, a kiedy skończyła się umowa przerzuciłem się na Netie.
    Nie musiałem nic zmieniać w ustawieniach karty sieciowej i xboxa bo wszystko działało.
    Po jakimś czasie przestałem korzystać z XBL z powodu braku pieca w pokoju (nie kupię antenki z 1/3 ceny konsoli).
    Teraz kiedy mam możliwość podłączenia znowu jest problem. Wpisuje wszystko tak jak w poradniku i nie daje rady się połączyć.
    Sprawdzanie połączenia dochodzi do pierwszego etapu, wywala error dokładnie o takim kodzie:

    Kod:
    W: 0000 - 000B
    X: 8001 -1005
    Y: 0000 - 0000
    Z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak nie dochodzi nawet do 1 etapu to znaczy ze zle skonfigurowales
     
  5. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  6. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W konsoli ustaw wszystko na automatyczne
     
  7. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To też próbowałem ;/ Różnica była taka, że wywalił mi inny błąd

    A tu moja konfiguracja...
    Kod:
    Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
    
    C:\Documents and Settings\Administrator>ipconfig/all
    
    Konfiguracja IP systemu Windows
    
            Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : komputer
            Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :
            Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany
            Routing IP włączony . . . . . . . : Tak
            Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
    
    Karta Ethernet Połączenie lokalne:
    
            Stan nośnika . . . .  . . . . . . : Nośnik odłączony
            Opis . . . . . . . . . . . . . . :  NVIDIA nForce Networking Controller
            Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-15-F2-9D-37-76
    
    Karta PPP Internet ADSL:
    
            Sufiks DNS konkretnego połączenia :
            Opis . . . . . . . . . . . . . . :  WAN (PPP/SLIP) Interface
            Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
            DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
            Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 77.254.111.199
            Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.255
            Brama domyślna. . . . . . . . . . : 77.254.111.199
            Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 213.241.79.37
                                                83.238.255.76
    
    
     
  8. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj dopisać serwery DNS. Mi to kiedyś pomogło.
     
  9. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Też próbowałem ;/
     
  10. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zapora systemowa wyłączona.
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ports forwarding masz zrobione? Router? Porty odblokowałeś?
     
  12. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Może karta sieciowa padła? Jakaś burza ostatnio u Ciebie była? U mnie walnął piorun i konsolka już się z netem nie łączy.
     
  13. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Karta sieciowa działa. Dioda od kabla pali się.
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Jesli laczysz przez PC to ustaw to tak:


    X360:
    IP:192.168.11.2
    Maska:255/255/255/0
    Domyslna bramka:192.168.11.1
    Preferowany DNS:192.168.11.1

    Sieciowka dodatkowa PC:
    IP:192.168.11.1
    Maska:255/255/255/0
    Preferowany DNS:192.168.11.1


    I udostepnij glowne polaczenie dla tego z tej sieciowki
     
  15. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok. Zobaczę jeszcze rano. Zależy mi na aktualizacji przede wszystkim kodeków i jak by działało to oczywiście MP/Co-op :)
    Chociaż jakieś pół roku temu jak miałem XBL to w ogóle nie wpisywałem DNS'ów. Jak nie zadziała po prostu trzeba będzie kupić router ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum