1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live błąd połączenia

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartek Ch, Wrzesień 8, 2010.

  1. Bartek Ch

    Bartek Ch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem wczoraj xbox slima 4gb i usiłuje go podłączyć przez wifi.
    Wszystko idzie dobrze, aż do ostatniego etapu (łączy sie z siecią i internetem ale z xbox live juz nie). Router to Pentagram Cerberus. Kombinowałem z różnymi ustawieniami ale nic nie pomaga.

    Raport błędów
    W: 0000-0021
    X: 0000-F001
    Y: 0000-0000
    Z: 0000-0000
    ID: FFFF-FFFF

    Co robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Masz włączone filtrowanie MAC?
    BTW nie ustawiaj nic, wykryje automat.. zobacz w panelu czy masz włączone filtrowanie adresów MAC - wyłącz to.
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a co ma wspólnego filtrowanie adresu MAC z łączeniem się z XL? skoro łączy się z routerem i internetem tzn. że nie ma filtrowania MAC bo router puszcza X'a do sieci. myślę że problemem jest źle założone konto na XL (np.region, w Polsce jeszcze usługa nie działa).
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    ale on sprawdza w testuj polaczenie z xbox live, a testujesz będac wylogowany z kont
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Ok. Ale jak by miał filtrowanie na MAC założone to router by go nawet do sieci domowej nie dopuscił, nie mówiąc już o internecie. Albo niech połączy przez WPS, albo sprawdzi czy ma właczonego DHCP w routerze, bo X go obsługuje (ja mam po kablu i złapał mi ustawienia w kilka sek. i już byłem w sieci).
     
Wczytywanie...

Poleć forum