1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX LIVE błąd !

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bondaa, Listopad 18, 2009.

  1. bondaa

    bondaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Witam, otóż jestem nowym użytkownikiem na forum oraz od wczoraj całkiem zielonym posiadaczem Xbox 360 60bg, z flashem 1.6.
    Proszę nie pisać że i tak mnie zbanują, przecież i tak prędzej w Rumuni zrobią LIVE niż w Polsce. A więc:
    Dzisiaj chciałem sobie zrobić konto na live, najpierw wszedłem w opcje, ustawiłem region UK, język nie ma znaczenia chyba ale włączony mam English.
    Następnie wszedłem w test na konsoli, wszystko była na "running" więc hula.
    Po tych czynnościach zacząłem robić konto na LIVE, mail, hasło, pytanie, wiek, przyszedł czas na pytania o maile od MS, potem gametag, wszystko wypełniłem i zaakceptowałem sobie konto gold. Zaczęłasię tworzenie konta i piszę że może to potrwać kilka minut, pasek postępu poruszył się o pare centów i error:(
    Jest tak od wczoraj, konsole kupiłem nową, internet mam z Multimedii, radiówka, router DLINK DIR-615, ip mam wpisane w konfiguracji modemu więc wszystkie kompy ssają je automatycznie, w X'ie też mam automatic.

    Może trzeba jakieś porty odblokować, coś zmienić gdzieś.
    Jestem w tym zielony jeszcze więc liczę na waszą pomoc, mam też nadzieje że jakoś w miarę normalnie opisałem mój problem

    bless :cool:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja mam Dlinka DL-524 i nic na nim nie ustawialem, z automatu dziala, nawet xbox support mam disabled i smiga. Do live potrzeba porty 3074 i 88 z tego co czytalem, wiec moze sproboj je przekierowac na konsole (u mnie dzialalo bez tego).

    BTW co ban ma do tego czy live jest w polsce czy nie? Mozna uzywac live i tak.... grac z innymi czy sciagac patche do gier...
    Bana dostaniesz na pewno, M$ wykryje iX w twoim napedzie i twoj dysk 60GB bedzie bezuzyteczny. Wkrotce bedzie iX LT i moze bedzie bezpiecznie przez jakis czas, wiec to ze podlanczasz sie teraz do live jest kompletnie bez sensu...
     
  4. marasek100

    marasek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witaj mam ten sam problem :(
    Udało Ci się coś z tym zrobić ??

    Marasek100 ;)
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zmień region w konsoli z Polski na inny kraj
     
  6. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Wiem że nie chcesz żeby Ci pisać że dostaniesz bana, ale zastanów się po co kupowałeś wersje z dyskiem jak i tak będzie bezużyteczny. Bez sensu się z tym męczyć jak i tak jutro już nie zagrasz.
     
  7. marasek100

    marasek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no jeżeli bym tego nie zrobił nie przeszedł bym przez drugie okienko (wpisywanie hasła ) a jestem teraz na etapie tworzenie konta i wyskakuje mi właśnie ten błąd 80150027 nie mam pojęcia co zrobić.

    W tym wątku http://xboxforum.pl/kosz-f53/problem-z-rejestracja-w-xbox-live-26639.html piszą że mam dodać porty dodałem i nic się nie zmieniło.:(
     
  8. marasek100

    marasek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i za co mili by mnie zbanować ???
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Edytuj posty a nie piszesz post pod postem

    Kolega Peja napisał to do autora watku ;)
     
  10. marasek100

    marasek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wiem ale też bym chciał się dowiedzieć:)

    myślałem że bany są tylko za nie oryginalne gry
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zgadza się, a autor tematu ma przeróbkę ;)

    Ban jest za flash napędu (można nawet grać w oryginały i dostać bana za przerobiony napęd)

    Ale to nie temat o tym. KONIEC OT
     
Wczytywanie...

Poleć forum